A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Новини

У кожній ляльці дух Василя Швеця

В іванківському клубі рукоділля «Оксамитівка» презентували колекцію оксамитовитових ляльок майстрині Світлани Гасіч. Колекцію  «Вічне: час і вишивка» присвятили 95-річчю утворення Бориспільського району. Кожна лялька має оксамитову корсетку і кожна з них неповторна. На вбранні  – вишивка зразків Михайла Покиданця, заслуженого майстра народної творчості України, з Чернівців.

15:19 05.07.2018

Щорічний фестиваль "Свято Івана Купала" у Чубинському

Щорічний фестиваль "Свято Івана Купала" відбудеться 6 липня 2018 року у селі Чубинське, Бориспільського району Київської області.  Це дійство традиційно об'єднує глядачів різного віку: від дітей до старшого покоління, адже під час фестивалю кожен знайде для себе вид відпочинку до душі.  Для усіх відвідувачів будуть організовані майстер-класи, українські танці та різноманітні розваги.  Свято Івана Купала в Чубинському відбувається вже вшосте на батьківщині Павла Платоновича Чубинського - видатного українського етнолога, фольклориста, поета, автора гімну України. Символічним є те, що українські пісні та традиції лунають на батьківщині Павла Чубинського, який здійснив величезний вклад у збереження українського фольклору - завдяки його праці (записував мелодику та тексти пісень в нотному вигляді) тисячі пісень було донесено до наших днів.   

20:26 03.07.2018

МОЗ ПОВІДОМЛЯЄ, ЯК ОТРИМАТИ СИРОВАТКУ ДЛЯ НЕГАЙНОГО ЛІКУВАННЯ БОТУЛІЗМУ

27 червня 2018 року зафіксовано новий випадок захворювання на ботулізм, тепер у Херсонській області. 30 червня пацієнту було введено протиботулінічну сироватку, надану ДП “Укрвакцина МОЗ України”, стан пацієнта наразі стабільний. На спеціалізованому складі в Києві наявний запас сироваток проти ботулізму канадського виробництва, оперативно переданий в якості гуманітарної допомоги Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

11:07 03.07.2018

З ПОЧАТКУ РОКУ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ УКЛАДЕНО 26 АГРАРНИХ РОЗПИСОК

З 2018 року роботу Проекту «Аграрні розписки в Україні», що здійснюється Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, Група Світового банку), було поширено на всю Україну. Лідером з видачі аграрних розписок серед нових регіонів стала Київщина. Місцеві господарства цієї весни видали 26 аграрних розписок на загальну суму 135 млн. грн. Це переважно фінансові аграрні розписки. У заставу передано майбутній урожай пшениці, кукурудзи, ріпаку, соняшнику та сої.

11:02 03.07.2018

Гнідинські школярі дивували Посла Королівства Бельгія

Увійшовши 26 червня 2018 року до вестибюлю Гнідинської школи імені Петра Яцика, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс не очікував зустрітися із київським князем Володимиром Мономахом та ще й спілкуватися з ним англійською мовою. А десятикласник Роман Ковальчук, який вдало зіграв роль історичного діяча, що побував на гнідинській землі ще в 1101 році, розкривав здивованому високому гостю історію рідного села, уявно перегортаючи її найцікавіші і величні сторінки.

14:39 02.07.2018

Шановні мешканці Бориспільщини!

Прийміть вітання з нагоди відзначення Дня Конституції України та Дня молоді. Основний Закон держави впродовж багатьох років незалежності слугував і слугуватиме опорою та надійним підґрунтям для демократичного розвитку й розбудови усіх складових життя суверенної соборної країни.

11:45 27.06.2018

Випускний у Щасливому

23 червня  88 випускників Щасливського НВК отримали атестати про повну загальну середню освіту.  За особливі успіхи в навчанні Ященко Марія та Глущенко Яна нагороджені золотими медалями, а Огороднік Катерина - срібною. 20  випускників спортивного класу отримали свідотства про закінчення Київської обласної дитячо-юнацької спортивної школи та присвоєння І спортивного розряду.  Дорогі випускники! Запам'ятайте себе молодими, гарними, романтичними, з іскорками довіри до життя, надії на здійснення всіх своїх мрій та сподівань.

11:43 27.06.2018

Зустрінемо День Конституції однією громадою

28 червня відбудуться районні  заходи з нагоди Дня Конституції України та Дня молоді. Місце проведення: с. Мирне, площа перед Будинком культури. Початок заходу: 10.00. Запрошуємо разом зустріти державне свято!

11:37 27.06.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано