A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Щорічний фестиваль "Свято Івана Купала" у Чубинському

Дата: 03.07.2018 20:26
Кількість переглядів: 896

Щорічний фестиваль "Свято Івана Купала" відбудеться 6 липня 2018 року у селі Чубинське, Бориспільського району Київської області. 

Це дійство традиційно об'єднує глядачів різного віку: від дітей до старшого покоління, адже під час фестивалю кожен знайде для себе вид відпочинку до душі. 
Для усіх відвідувачів будуть організовані майстер-класи, українські танці та різноманітні розваги. 
Свято Івана Купала в Чубинському відбувається вже вшосте на батьківщині Павла Платоновича Чубинського - видатного українського етнолога, фольклориста, поета, автора гімну України. Символічним є те, що українські пісні та традиції лунають на батьківщині Павла Чубинського, який здійснив величезний вклад у збереження українського фольклору - завдяки його праці (записував мелодику та тексти пісень в нотному вигляді) тисячі пісень було донесено до наших днів. 
 

 

На сцені свята виступатимуть такі виконавці:
Народний аматорський колектив "Червона Калина" (с. Велика Олександрівка). Колектив є постійним учасником всіх культурно-масових заходів, що проводяться в селах Велика Олександрівка та Чубинське, а також виїздить з концертами в інші райони Київської області і за її межі.

Ансамбль української народної пісні Бортничанка.

Ірина Ящишин - талановита випускниця Великоолександрівської школи мистецтв і ремесел, студентка Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва ім.Л.Утьосова, лауреат І премії та володарка Гран-прі чисельних конкурсів і фестивалів.

Гурт Царина (м. Київ) - це молодий гурт дівчат та хлопців, які цікавляться фольклором і намагаються відтворювати старовинні пісні в автентичній манері.

Гурт "Баламути" (м. Київ) - має у своєму репертуарі традиційні танці та музику Західної, Північної та Центральної України. Гурт проводить майстер - класи по грі на музичних інструментах, з традиційних танців, ігор та забав.

Гурт "Folknery" - український музичний гурт, відомий також своєю мандрівницькою та етнографічною діяльністю. Заснований подружжям митців і мандрівників, Володимиром Мулярем та Яриною Квіткою. Виступав з різним складом на великих та малих сценах багатьох країн світу, брав участь та перемагав у фестивалях і конкурсах. Folknery – це поєднання українського фольклору з музичною енергією Світу. Це український “білий” спів вкупі з барабанним "чорним" шаленством. Це етнографічні мандри по селах в пошуках забутих пісень. Це нетрадиційне звучання традиційної пісні.

Етно-рок фундація «TaRuta» — український гурт з Києва, що виконує етнічну музику у стилі World Music. Заснований у 2007 році. Команда дослідників фольклору та професійних естрадних музикантів, яка експериментує і вносить сучасні музичні віяння в автентичний український фольклор.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано