A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Гнідинські школярі дивували Посла Королівства Бельгія

Дата: 02.07.2018 14:39
Кількість переглядів: 532

Увійшовши 26 червня 2018 року до вестибюлю Гнідинської школи імені Петра Яцика, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс не очікував зустрітися із київським князем Володимиром Мономахом та ще й спілкуватися з ним англійською мовою. А десятикласник Роман Ковальчук, який вдало зіграв роль історичного діяча, що побував на гнідинській землі ще в 1101 році, розкривав здивованому високому гостю історію рідного села, уявно перегортаючи її найцікавіші і величні сторінки.

Допомагали «князю» представляти різні історичні епохи його Дружинник (Олександр Кацал ), Козак (Роман Тригуба), Йона Шевченко (Максим Настенко), Петро Яцик ( Андрій Маринченко), Воїн-захисник (Ілля Стегно), семикласниці Марія Буркацька та Анастасія Біла. Разом із учнями у презентації брала активну участь учителька Олена Валентинівна Корбут, яка переклала на англійську мову написаний мною сценарію театралізованого дійства. Щиро вітали Посла Бельгії власноруч зробленими напередодні прапорцями з чорно-жовто-червоними смугами і школярі,які відвідують літній англомовний табір, а також учителі школи, волонтерка з Канади Сара Леткемен , очільник гнідинської громади Олександр Йосипович Лазаренко, дослідник історії села Василь Іванович Галатенко.
Люк Якобс жваво коментував усі моменти зустрічі, а його схвильований спітч, викликаний великим прапором Королівства в актовій залі, якого спеціально до візиту високого датського гостя пошила бібліотекарка Галина Володимирівна Придиба, навіть не потребував від його помічниці Марії Мартинюк перекладу. Візит пана Посла до Гнідинської школи − яскравий епізод участі навчального закладу в міжнародному проекті Go Camp Schools, про що наголосила його представниця Ніка Овчинникова. Презентуючи рідну Бельгію, її традиції, історію,географію,національну кухню, пан Люк не просто виконував свою місію, він як талановитий вчитель заохочував гнідинських учнів вивчати англійську мову, щоб з її допомогою пізнавати світ, інші культури.
Я була в захопленні від того, як наші діти, хто стримано, хто впевненіше, але ж спілкуються іноземною мовою з харизматичним Послом, навперебій роблять світлини, дякують за оригінальні значки-сувеніри та бельгійські смаколики! Неоціненним подарунком стали для школи книги про співпрацю наших країн із переднім словом Люка Якобса. Навзаєм вчителька-майстриня Броніслава Гаврилівна Барановська подарувала пану Послу та іншим гостям свої неперевершені вироби-обереги, а талановиті учасниці циркової студії «Кабріолі» під керівництвом Ольги Володимирівни Галич презентували їм кілька концертних номерів. А яка ж гостина без українських вареників? Дегустувати їх запросила до шкільної їдальні кухар Валентина Леонідівна Рой.
Завдяки Надзвичайному та Повноважному Послу Люку Якобсу, по-новому дивимося на Королівство Бельгію, а завдяки програмі Go Camp, вчимо учнів і самі вчимося долати мовні та культурні кордони, щоб світ знав про Гнідин та Україну.

Ніна Григорівна Кудько, директор Гнідинської школи


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано