A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Новини

Як у Щасливському НВК українські вечорниці святкували

Коли село потонуло у вечірній темряві, а в оселях загорілись вогні, у Щасливському НВК зазвучала музика. «Ой на горі та женці жнуть» — підхопили хлопці. То учні 1-Б класу (класовод Іванюта В.С.) зійшлись на вечорниці. Подивитись цей забутий звичай зібрались батьки, бабусі, дідусі, братики, сестрички, тітоньки, сусіди. Даремно не пішла на них Проня Прокопівна Сєркова (Зоріна Маргарита), а залишилась «книжку пра любов чітать». А то б вона почула, скільки українських народних пісень знають першокласники. Це і «В саду гуляла», і «Розпрягайте, хлопці, коней», і «Ой, ходила дівчинка бережком», і «Іванку, Іванку» — всього одинадцять пісень.

11:16 08.02.2017

Навесні визначать переможців конкурсу «Благодійна Україна»

Церемонія нагородження пройде в столиці, де відзнаки отримають благодійники в понад двадцяти номінаціях. Конкурс засновано в 2007 році. У форматі «Благодійна Україна» проводиться з 2012 року Асоціацією благодійників України. Метою конкурсу є розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.  

10:55 08.02.2017

Гнідинці вшанували пам"ять Юрія Вербицького на його батьківщині

Минула третя річниця з дня трагічної загибелі Героя України, Героя Небесної Сотні Юрія Тарасовича Вербицького. Жалобні пам’ятні заходи відбувалися і у Гнідині, де загинув Герой, і у рідному Львові, і у місті Заліщики на Тернопільщині, звідки походить родина Вербицьких.  

10:19 06.02.2017

Гуманітарна допомога мешканцям Авдіївки від Бориспільського району

Група волонтерів Бориспільського району на чолі з Процівським сільським головою Любов'ю Чешко вирушила в зону Антитерористичної операції. Близько 2,5 тонн гуманітарної допомоги буде передано мешканцям Авдіївки та українським військовослужбовцям До благородної справи в черговий раз долучилися очільники району,  сільські голови, підприємці, фермери, керівники підприємств та організацій району.

09:59 06.02.2017

В облраді обговорили проект Програми утилізації твердих побутових відходів

За ініціативи Київської обласної ради, спільно з Київською обласною державною адміністрацією, було проведено засідання по обговоренню проектів Програм утилізації твердих побутових відходів. На заході були присутні голова Київської обласної ради Ганна Старикова, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, голова Тимчасової контрольної комісії з розробки плану заходів щодо припинення діяльності нелегальних сміттєзвалищ на Київщині Сергій Федорченко, депутат облради, директор департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА Вікторія Киреєва, перший заступник голови облради Володимир Майбоженко, заступник голови облради Микола Стариченко, депутати обласної ради Юрій Опенько, Руслан Кузьменко, Сергій Кармазін, Максим Запаскін, Вячеслав Хмельницький, Наталія Музиченко, начальник управління комунального майна Київської обласної ради Олександр Доценко та інші.  

09:45 06.02.2017

«ПІД ЧАС ФОРМУВАННЯ ГОСПІТАЛЬНИХ ОКРУГІВ ДІЯТИМЕ ПРИНЦИП «НЕ НАШКОДИТИ»

Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 30 листопада 2016 року затверджено порядок створення госпітальних округів. Депутат міської ради медик Ілля Луців ініціював звернення до заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірини Сисоєнко щодо створення на базі Бориспільської ЦРЛ лікарні інтенсивного лікування в межах новоствореного госпітального округу. Після сприяння у вирішенні даного питання, 31 січня народна обраниця відвідала заклад і відповіла, чого чекати від нововведень. Серед запрошених – голова комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Київської області Наталія Бігарі, голова Бориспільської райдержадміністрації Дмитро Воронін, заступник голови Бориспільської районної ради Іван Недогибченко.  

11:21 03.02.2017

на базі Ревнівської школи відбувся семінар вчителів 2-х класів

На порозі XXI століття закономірно постає питання про нову школу, яка створила б умови для повноцінного фізичного, психічного, соціального та духовного розвитку дитини і плекала людину, здатну будувати демократичну державу. Сучасна школа повинна допомогти учням відчувати себе впевненими на ринку праці, вміти адаптуватися до соціальних змін і криз у суспільстві, бути психологічно стійкими, розвивати здатність до самоорганізації. Це вимагає пошуку нових форм організації навчально-виховного процесу, які дозволили б забезпечити високий рівень знань учнів, уміння самостійно набувати і застосовувати їх на практиці; розвивати кожного учня як творчу особистість, здатну до практичної роботи; формувати навички пізнавальної і дослідницької діяльності, розвивати критичне мислення; формувати в учнів цілісну картину світу; грамотно працювати з інформацією тощо. Тож, питання залучення учнів до науково-дослідницької (проектної) роботи постає перед вчителям початкових класів вже з перших уроків. Враховуючи освітні запити, в січні 2017 року на базі Ревнівської ЗОШ І-ІІІ ст., відбувся семінар вчителів 2-х класів «Проектна діяльність в початкові школі».  

11:04 03.02.2017

Госпітальні округи: хто вирішує долю лікарень?

Процес створення госпітальних округів має чіткі часові рамки та передбачає впорядкування медичної інфраструктури в усіх регіонах України. Аби запобігти політичним спекуляціям на темі формування госпітальних округів та спростувати чутки щодо закриття лікарень в регіонах, публікуємо це роз’яснення. Подання пропозицій про створення госпітальних округів належить до сфери відповідальності місцевої влади. Кабінет міністрів України та Міністерство охорони здоров’я слідкують за методологією та технічними критеріями формування округу, а громади визначають яких медзакладів і скільки вони потребують.  

12:35 31.01.2017

Від суб’єктів господарювання Броварської ОДПІ протягом 2016 року надійшло до бюджету 251 млн. грн. акцизного податку

Саме на таку суму поповнилися місцеві бюджети територіальних громад  за рахунок надходження акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Необхідно зазначити, що даний показник, за 2016 рік, майже на 45 % перевищує надходження за аналогічний період  2015 року. 

12:30 31.01.2017

Яку державну допомогу отримує учасник АТО?

Збройні сили України пропонують службу за контрактом. Приймаються чоловіки віком від 18 до 60 років та жінки віком від 18 до 50 років. Грошове забезпечення: від 7 000 грн. Одноразова фінансова допомога від Київської ОДА: 12 800 грн. Зберігається місце роботи, посада. Виплата пенсії на час служби Компенсується середній заробіток Безкоштовний проїзд у громадського транспорті Безкоштовне отримання земельної ділянки Безкоштовне санаторно-курортне лікування Безкоштовна освіта після другого контракту Термін контракту: від 6 місяців. Звертатися до Бориспільського об’єднаного військового комісаріату за адресою: м.Бориспіль, вул.Сергія Камінського,6. Телефон: (04595) 6-23-45

12:22 31.01.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано