A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Новини

ЖНИВА НА КИЇВЩИНІ ПОЧАЛИСЯ З ТОВ «АГРО-ХОЛДИНГ МС»

Цього тижня на Бориспільщині стартували жнива: 5 липня на поля ТОВ «Агро-холдинг МС» вийшло вісім комбайнів для збирання озимої пшениці. Станом на ранок 6 липня зібрано близько 430 га, а це – 1720,8 тонн зерна. Загалом у Бориспільському районі холдингом засіяно пшеницею 1600 га: 398 га у с. Ревне, 266 га у с. Гора, 352 у с. Сеньківка. Також є масив площею 760 га на території Щасливської сільради. До речі, «Агро-холдинг МС» розпочало косовицю першим на Київщині. «Перші спроби збирання врожаю зроблено ще 2 липня у Макарівському районі, але через підвищену вологість роботи довелося призупинити, – розповідає керуючий «Агро-холдингу МС» Олександр Ремень. – Проте погодні умови на Бориспільщині сприяють збиранню цієї зернової культури». За словами О. Ременя, працює сільгосптехніка у три ланки. Загалом на полях задіяно понад 30 осіб та 10 допоміжних автомобілів.

20:09 08.07.2016

СВЯТО КУПАЛА ПОВЕРНУЛОСЯ

У зв’язку з політичною ситуацією на сході України свято Івана Купала в населених пунктах Кучаківської сільської ради минулі два роки не проводилося. Але для країни, яка потребує відродження національної ідеї, повернення до прадавніх традицій не лише можливе, а й необхідне. Тому 6 липня цього року у місцевих сільських клубах відбулося святкування, визнане ще нашими давніми предками. У с. Лебедин напередодні біля будинку культури було встановлено новий дитячий майданчик: цьому посприяв народний депутат України Сергій Міщенко. Тому Івана Купала загалом проходило тут не стільки для дорослих, як для малечі. Запрошено аніматорів, які розважали дітей цікавими конкурсами і вручали призи-іграшки.     Уже надвечір місцевих жителів потішила концертна програма Володимира Бовсуновського – співака, пародиста, музиканта, екс-соліста театру пародій Володимира Винокура. Грошовими преміями від сільського голови відзначено керівників та членів народного аматорського хору «Лебедин». А біля озера на стовпі традиційно розміщено конверти з призами для тих, хто підніметься на вершину. Матеріальну допомогу для проведення свята надав місцевий підприємець. Клуби сіл Кучаків та Артемівка провели спільне свято, на яке запросили гурт «Черешенька» з с. Велика Стариця. Як наголосив Кучаківський сільський голова Микола Дженжебір, приїзди колективів із населених пунктів сусідніх сільських рад району збагачують культурним досвідом та сприяють єднанню громад. У с. Сулимівка святом «заправляв» місцевий жіночий хор. А жителів с. Мала Стариця вже вкотре тішила своїми піснями та веселими жартами найактивніша у селі родина Цятківських. Хоча б на вечір населення Кучаківської сільради змогло відволіктися від селянської праці, скуштувати смачний куліш та пострибати через купальське вогнище, що символізує духовне очищення.

20:04 08.07.2016

РАЗОМ ВИГАНЯЛИ «ЗЛІ СИЛИ» ЗІ СПІЛЬНОГО ДОМУ

Залишивши всі домашні клопоти – городи і господарство — старинці зійшлися на майдан біля сільського будинку культури, аби разом відзначити одне з найвеселіших народних  містичних свят Івана Купала. У кожного свій транспорт – автомобілі, вантажівки, мотоцикли, та найпопулярніший – дитячий візочок. Це чи не найбільше прикрашало не лише свято, а й все село. Приємно, що Старе молодіє…  Тож молодь, люди старшого віку, усі, кому небайдужі прадідівські традиції, стали в одне коло, цим ще більше зміцнивши своє коріння. Ініціатором такого дійства стала Надія Журибіда (на фото в центрі), хранителька культури на селі. Вона є учасницею і самодіяльного ансамблю «Осіннє золото», його солісткою. Жінка залюблена у свою роботу і без жодних перебільшень зізналася у цьому своїм односельцям: «У мене теж і велике господарство, і сапання, і худоба, але щовечора я поспішаю сюди. У нас стільки талановитих людей, хочеться їх підтримати, в чомусь допомогти. І ось сьогодні з допомогою сільського голови Валерія Макаренка ми всі разом зарядимося позитивними емоція, старовинними обрядами зустрінемо свято». Валерій Миколайович привітав свою громаду зі святом юності й кохання, побажавши кожному залишатися такими ж небайдужими до долі села. На уявній сцені біля дуба і обрядового вогнища самобутні артисти тішили своїм талантом. А їх виявилося ой як багато!

19:53 08.07.2016

Розпочалося голосування за перейменування Аеропорту «Бориспіль»

Голосування за нове ім’я для Міжнародного аеропорту «Бориспіль» розпочалося 29 червня і триватиме до 15 липня. Обирають українці з п’яти варіантів імен: Казимир Малевич, Олег Антонов, Павло Чубинський, Іван Мазепа, Ігор Сікорський. Також передбачено відповідь «залишити без змін».

17:47 05.07.2016

Не лише відпочивали, а й творили добро

Населеним пунктам Кучаківської сільської ради не звикати до епітетів на кшталт «село милосердя». Так колись влучно висловився Анатолій Полянський про місцевих селян, які допомагали пораненим бійцям під час Великої Вітчизняної війни.

17:43 05.07.2016

НА ПЕРЕМОГУ ЗІЙШЛОСЯ ПІВСЕЛА

Уселі Старе відзначали не лише Трійцю. З ініціативи депутата сільської ради Віталія Мартинюка відбулося свято вулиці Перемоги. Готуючи сценарій, депутат виконав титанічну роботу: через архіви сільської ради переписав усіх, хто відійшов у вічність з 1980 року і до сьогодні, згадавши їх добрим словом під час 10-хвилинної панахиди. Наведено статистичну картину і сучасності: нині на вулиці проживає 134 жінки, 114 чоловіків, з яких старожилів – 8, пенсіонерів – 29, дітей від 6 до 18 років – 31.

17:33 05.07.2016

Німеччина надалі буде підтримувати ініціативи України по створенню і впровадженню Фонду енергоефективності

Такі результати робочого візиту Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка до Федеративної Республіки Німеччина.

16:53 05.07.2016

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ АЕРОПОРТУ СТАРТУЄ 29 ЧЕРВНЯ

Голосування за нове ім’я для Міжнародного аеропорту «Бориспіль» розпочнеться 29 червня і триватиме до 15 липня. Обиратимуть українці з п’яти варіантів імен: Казимир Малевич, Олег Антонов, Павло Чубинський, Іван Мазепа, Ігор Сікорський. Також передбачено відповідь «залишити без змін».

16:51 05.07.2016

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано