A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відсутність інформації та нерозуміння людей на місцях, яким чином відбуватиметься реформа — головна причина, чому зміни можуть не відбутися

Дата: 19.04.2017 22:54
Кількість переглядів: 816

Таку думку висловила голова Київської обласної ради Ганна Старикова під час наради щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з формуванням проекту Південного госпітального округу в Київській області.

 

 

За одним столом для обговорення питання зібралися очільниця обласної ради, голова Київської ОДА Олександр Горган, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко, голова постійної комісії облради з питань охорони здоров’я Наталія Бігарі, керівник департаменту охорони здоров’я КОДА Алла Арешкович, голови районних рад та головні лікарі Білоцерківського, Богуславського, Володарського, Кагарлицького, Миронівського, Рокитнянського, Сквирського, Ставищенського, Таращанського, Тетіївського районів та міста Ржищів.

Приводом для зустрічі стало звернення районних рад до керівництва області. Очільники 11-ти районів вважають, що реформа медичної галузі не здатна забезпечити реалізацію основного принципу охорони здоров’я – доступності, якості та своєчасне надання медичної допомоги.

Протягом декількох годин тривала дискусія саме по питанню утворення госпітального округу з центром в місті Біла Церква. Голови районних в один голос висловили занепокоєння тим, що районні лікарні можуть закритися через впровадження реформи.

Під час наради керівництво облради та обладміністрації дало максимально докладні роз'яснення щодо ключових змін, які відбудуться у сфері медицини та обговорили покроковий алгоритм впровадження реформи на Київщині. Крім того, прийняли спільне рішення про необхідність продовження практики проведення нарад на місцях — у чотирьох госпітальних округах — аби максимально проінформувати громаду про переваги медичної реформи та методику її проведення на Київщині.

 «Головна проблема у повній відсутності інформації. Люди на місцях не розуміють, яким чином буде відбуватися медична реформа та що вона передбачає. А тому у більшості населення складається враження, що завтра медичні заклади будуть закриті. Проте ми, як представники органів місцевого самоврядування, маємо максимально використовувати засоби масової інформації, проводити зустрічі, щоб розповісти мешканцям Київщини, що і як буде змінено», - сказала очільниця облради.

Також вона додала, що завдяки співпраці області з народними депутатами, є реальна можливість єдиною командою випрацювати механізм провадження змін, розрахувати кожен крок:

«Тоді ми зможемо отримати кошти із державного бюджету, щоб забезпечити функціонування наших медичних закладів. Зараз у нас є час, щоб напрацювати логіку і алгоритм провадження реформи в сфері медицини».

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Наталія Бігарі нагадала присутнім, що лише у стінах обласної ради відбулося вже дві зустрічі – у лютому та березні 2017 року – з головними лікарями районних лікарень Київщини. На ці наради були запрошені й очільники районних рад та адміністрацій. На цих нарадах було вирішено створити робочі групи – по кожному госпітальному округу. У Бородянці та Василькові робочу групи вже почали роботу. Районне керівництво та медичні працівники спільно обговорюють усі питання, знайомляться із законами та положеннями.

Наприкінці наради Наталія Бігарі запропонувала зібратися разом із головами районних рад у Білій Церкві, де й буде знаходитись центр госпітального округу.  


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано