A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЗАГАСИТИ БАГАТТЯ ЛЕГШЕ, АНІЖ ЛІСОВУ ПОЖЕЖУ

Дата: 20.08.2017 21:14
Кількість переглядів: 587

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ. За вікном стоять погожі літні дні. Більшість із нас планують провести дозвілля в лісі. Це чудова нагода відпочити від галасливого міста. Ліс гостинно зустрічає всіх, хто шукає в ньому відпочинку, проте й вимагає дбайливого ставлення до себе. Розумне користування дарами природи – невід’ємне право людини. А для працівників лісового господарства ліс – робоче місце, тому нам ніколи милуватися його красою. 

 

Наше завдання – захищати цю красу, в якої стільки недругів, особливо в пожежонебезпечний період. Ліс – не пшениця, що дає урожай уже цього року. Щоб рубати дерева у віці стиглості, доведеться чекати кілька десятиліть, а то й століття. Перебуваючи наодинці з природою, поводьтеся достойно. Не руйнуйте таблички, шлагбауми, квартальні стовпи, цінуйте і поважайте працю лісівників. Повірте, їх труд нелегкий. Відпочивайте на спеціально відведених ділянках, не кидайте недопалків на лісову підстилку – вона суха, як порох. Будь-яка пожежа починається із займання, але ліквідувати пожежу одній людині не так просто. Найбільш доступними засобами гасіння займань і пожеж є вода, пісок, гілля дерев та одяг.

Лісова пожежа – це не тільки матеріальні збитки та екологічна катастрофа для флори і фауни, а ще й велика біда для  тих людей, які живуть поблизу лісових масивів. Недавня трагедія в Португалії, Іспанії та Греції підтверджує грізну небезпеку та силу вогню.

Завдяки постійному нагляду за лісом працівникам лісової охорони Вишеньківського лісництва вдається захищати його від пожеж. Для цього у нас є все необхідне: спеціальна техніка, навчена команда. Ми не киваємо на труднощі у державі, а працюємо. Щоб не допускати пожежі, ведемо роз’яснювальну роботу з населенням. Обов`язкова складова цієї роботи – перекриття в’їздів у ліс  шлагбаумами, проведення мінералізованих смуг. Це все разом і забезпечує позитивний результат.

Пам`ятайте! За порушення правил пожежної безпеки в лісах передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність.

Звертаємося до жителів бути вкрай обережними з вогнем у лісових масивах. При виявленні загоряння в лісі телефонуйте за номером 3-65-28 або 101. Також навчайте дітей дбайливому ставленню до природи – й ліс служитиме джерелом здоров`я і гарного настрою вам та наступним поколінням ще довгі роки.

Н. Швайко, помічник лісничого Вишеньківського лісництва


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано