A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ – ДЕМОБІЛІЗОВАНИМ УЧАСНИКАМ АТО

Дата: 12.09.2017 20:43
Кількість переглядів: 732

Євгеній Самойленко, в. о. директора Бориспільського центру зайнятості, повідомив, що до центру   протягом 2017 року звернулося 9 мешканців району з числа демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. Наразі  статус безробітного мають 8 осіб із числа демобілізованих осіб (всього 22). Усім особам даної категорії призначена допомога по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю становить – 4056 грн.

 За рівнем освіти – 4 особи мають повну або базову вищу освіту, 2  –   професійно – технічну,  2 – повну загальну середню освіту.

          Працевлаштовано, у 2017 році – 7 осіб з числа демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції та проживають в сільській місцевосці (всього-12). Працевлаштовані на такі підприємства, як  ТОВ "АЕРО-ЕКСПРЕС", ТОВ "ЕКОТРАНС-ГРУП", ДП "ФМ ЛОЖІСТІК ДНІПРО",    ТОВ "СІЛЬПО-ФУД".

          Військові, які пройшли випробування війною, потребують підвищеної уваги й турботи, тому фахівці центру зайнятості намагаються знайти до кожного  індивідуальний підхід, вивчаємо потреби і побажання, професійний досвід, адже питання їхньої соціальної і трудової адаптації є одним із пріоритетних у роботі служби зайнятості.

Ситуація із зайнятістю колишніх військових насправді проблемна – демобілізовані учасники АТО переживають повоєнний синдром, а роботодавці бояться нестійкого психічного стану демобілізованих бійців, тому не надто поспішають брати їх на роботу.

           Основними проблемами, які впливають на швидкість працевлаштування даної категорії безробітних – є низький рівень заробітної плати у запропонованих вакансіях, відсутність соціального пакету, невідповідність якісних характеристик та конкурентних переваг вимогам роботодавців. Також на швидкість повернення до трудової діяльності та адаптації на ринку праці  впливає низька мотивація до праці самих демобілізованих учасників АТО.

Особливу увагу потрібно приділити демобілізованим учасникам АТО, які набули інвалідність. Станом на 01.09.2017 р. статус безробітного має 2 особи з інвалідністю, 1 з яких проживає в с. Городище Бориспільського району. На жаль, забезпечити їх роботою, яку рекомендує комісія МСЕК, та яку могли б вони виконувати, служба зайнятості не може. Адже, як правило, роботодавці подають низькокваліфіковані, низькооплачувані вакансії, які не відповідають можливостям, медичним рекомендаціям та бажанням шукачів роботи.

           Продовжується співпраця центру зайнятості з Бориспільським військовим комісаріатом з питань орієнтування безробітних на військову службу за контрактом.

Основна мета спільних заходів – це підвищення рівня інформування та мотивації клієнтів служби зайнятості до проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України.

           Разом у співпраці служби зайнятості з місцевою владою, військовим комісаріатом, соціальними партнерами, громадськими організаціями, волонтерами ми повинні підвищити громадянську свідомість роботодавців для працевлаштування демобілізованих учасників АТО.

        

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано