A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Екологічна комісія облради погодила клопотання щодо надання спеціального дозволу на користування надрами

Дата: 01.08.2016 20:43
Кількість переглядів: 690

Під час засідання комісії з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС та інших надзвичайних ситуацій, депутати розглянули клопотання щодо надання спеціального дозволу на користування надрами Вишгородському міському комунальному підприємству «Водоканал», Публічному акціонерному товариству «Яготинський маслозавод» Товариству з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «ХЕНКЕЛЬ БАУТЕК (Україна)». 

Після ознайомлення із документацією та спілкування із представниками підприємств, члени екологічної комісії вирішили рекомендувати включити в проект порядку денного чергової сесії облради та розглянути проекти рішення про погодження клопотання щодо надання спеціального дозволу на користування надрами зазначеним підприємствам. Клопотання Вишгородського міського комунального підприємства «Водоканал» та Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «ХЕНКЕЛЬ БАУТЕК (Україна)» буде винесено на сесію лише за умови надання всіх необхідних документів до початку засідання.

Окрім того, під час засідання комісії було розглянуто звернення Луб’янської сільської ради Бородянського району Київської області щодо сприяння у вирішенні нагальної проблеми, яка виникла внаслідок діяльності ПП Томас Джеральд Анрі Марі (виробництво деревного вугілля).

За інформацією сільської ради, приватне підприємство займається виробництвом деревного вугілля без дозвільних документів, чим забруднює навколишнє середовище шкідливими викидами.

«Неодноразові звернення до екологічних та санітарно-епідеміологічних служб ніяких результатів не дали», - йдеться у зверненні. 

Заслухавши інформацію Луб’янського сільського голови Анатолія Новіченка, члени постійної комісії з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС та інших надзвичайних ситуацій вирішили звернутися до Державної екологічної інспекції в Київській області, Головного управління Національної поліції Київської області та Головного управління Держпраці у Київській області щодо надання інформації про наявність всіх дозвільних документів приватного підприємства на виробництво деревного вугілля.

Після розгляду звернення депутата Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області Максима Іващенка щодо забруднення озера Лісове, депутати рекомендували Переяслав-Хмельницькій міській раді розробити проект рішення «Про очищення озера Лісове», що знаходиться в межах міста, щоб у подальшому включити його до «Обласної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року».

Також депутати заслухали звіти щодо стану виконання за 1 та 2 квартали 2016 року Обласної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій  техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки на 2014-2017 роки та Обласної цільової приграми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року. Зазначені звіти члени екологічної комісії взяли до відома.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано