A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«РУШНИКИ ДОЛІ» НА ПОНАД 700 СТОРІНОК

Дата: 02.11.2017 19:52
Кількість переглядів: 739

Днями у с. Вороньків відбулася зустріч творців книги «Рушники долі» про історію сіл Вороньків і Жереб’ятин. У творчому доробку висвітлено майже 1000-літню історію Воронькова та 500-літню – Жереб’ятина. Сигнальне видання вже було презентовано громаді на святі Дня села, тому книга викликала жвавий інтерес та резонанс. На зустріч зібралися жителі сіл, які цікавляться історією, педагоги, бібліотекарі, сільський голова Ніна Яструб, місцеві ентузіасти-краєзнавці, земляки-патріоти, завдяки яким це видання скоро побачить світ, та всі, хто причетний до написання новітньої історії цих двох населених пунктів.

 

Присутні оцінили напрацювання за три роки, кожен згадав свої краєзнавчі знахідки. Багато енергії й сил було витрачено на вивчення історії малої батьківщини, опрацьовано, упорядковано і систематизовано великий обсяг інформації та світлин із різних джерел. В основі видання – чимало нововиявлених і маловідомих фактів з історії сіл, цілих родин, людей зі складними життєвими долями.

У книзі висвітлено не лише біографічні матеріали про людей села, періоди Української революції 1917-1921 років, Другої світової війни, війни на сході України, а й подано інформацію про підприємства, установи, культурні, соціальні, освітні заклади.

Редактором і упорядником «Рушників долі» є історик, науковець, краєзнавець Андрій Зиль.  Книгу планують видати накладом 500 примірників, матиме вона 750 сторінок та близько 1300  різноманітних світлин. Видання стане вагомим надбанням до вивчення історії рідного краю і поповнить фонд краєзнавчої літератури Вороньківської сільської бібліотеки.

Вихід цього, без перебільшення, енциклопедичного видання у світ сприятиме налагодженню духовного зв’язку між людьми різних поколінь.  Книга допоможе краще пізнати історію родоводу та рідного краю, пройнятися повагою до його минувшини і сучасності, відродити найдорожче: забуте слово, мелодію материнської пісні, народні звичаї, традиції, обряди.

Світлана Григор, бібліотекар Вороньківської сільської бібліотеки


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано