A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Бориспільщина вшанувала пам’ять жертв Голодомору

Дата: 25.11.2016 18:02
Кількість переглядів: 590

У п’ятницю, 25 листопада відбувся мітинг-реквієм присвячений вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні. До Меморіалу жертвам голодоморів 1921-1922, 1946-1947 та найстрашнішого Голодомору 1932-1933 років прийшли голова РДА Дмитро Воронін, керуючий справами райради Антон Мотрич, радник голови районної ради Ольга Малишевська, представники  райради та райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів та служб РДА, громадськість. Хвилиною мовчання вшанували мільйонні жертви. Живі квіти, колосся пшениці та запалені лампадки несли до Меморіалу прийдешні покоління.

В Україні є давній звичай – у пам’ять про померлу людину запалюють свічку. І щороку в Україні у четверту суботу листопада на пам’ять про тих людей, які померли з голоду, запалюють свічки. Цього року 26 листопада 2016 року о 16-й годині розпочнеться Всеукраїнська акція «Запали свічку». Україна схилить голови у загальнонаціональній хвилині мовчання на знак вшанування невинно убієнних.

Хай пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування