A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Позачергова сесія районної ради. Майже два мільйони з районного бюджету на придбання двох апаратів ШВЛ

Дата: 08.04.2020 17:52
Кількість переглядів: 1412

В умовах карантину проходила позачергова 38-ма сесія Бориспільської районної ради, на яку прибуло 23 депутати. До обговорення питань порядку денного запросили і сільських голів. Головував на засіданні Владислав Байчас.

Вносили зміни до бюджету

Начальник фінансового управління РДАТамара Матяш поінформувала про виконання районного бюджету за І квартал:

– Маємо добрі показники, що дає змогу вносити зміни до бюджету. Перевиконання – 12 млн грн. За перший квартал проблем з бюджетом не спостерігали. Головні бюджетні донори та юридичні особи – ДП МА «Бориспіль», РСП «Київцентраеро», ДП «Украерорух». Наразі можемо збільшити планові призначення тим юридичним особам, які здійснюють відповідні заходи, борючись з пандемією. Але нам не оминути проблем з районним та сільськими бюджетами, і така ситуація по всій країні. Зараз ми намагаємося скеровувати рішення сільських рад на уточнення, насамперед, залишків. У квітні-травні розпочнеться певне просідання доходів бюджетів.

Це позачергове засідання обумовлено, по-перше, зверненням міського ради стосовно виділення 4,4 млн грн на забезпечення додаткових штатних одиниць і, відповідно, зарплати по ББЛІЛ (колишня районна лікарня) та поточних видатків. У разі потреби на базі неврологічного відділення працюватиме додаткове інфекційне відділення, наразі хворих лікують на базі Переяславської райлікарні.

З районного бюджету виділено кошти  –1 млн 960 тис. грн – на придбання двох апаратів ШВЛ, що конче необхідні для нашої лікарні. З величезними потугами вийшли на постачальника. Паралельно буде забезпечена первинна ланка медицини. Для медабулаторій закуплять спеціальне холодильне обладнання та вакцину – на це виділять майже 800 тис. грн. Також передбачено співфінансування з обласним бюджетом на будівництво школи у Процеві. 300 тис. грн. направлять для Воронькова на ремонт доріг. Протягом міжсесійного періоду були використані кошти резервного фонду на тести для «первинки». На боротьбу з COVID-19 прийняли трансферти з сільських бюджетів, які направлять, знову ж таки, на первинну ланку: Великоолександрівська й Щасливська – по 200 тис. грн, Гірська, Іванківська – по 100 тис. грн.

Звільнили від орендної плати за користування майном комунальної власності на період карантину

Депутат Антон Мотрич доповів про звільнення від орендної плати за користування майном комунальної власності територіальної громади сіл району на період карантину. У районі більше сотні орендарів, які орендують майно районної ради. Тож на період карантину звільнено тих орендарів, хто не здійснює виробничу діяльність.

Депутати домовилися спільними зусиллями взяти під контроль питання сімей, які у зв’язку з карантином знаходяться в кризовій ситуації, адже чимало батьків залишилися без заробітної плати; також обговорили питання онлайн навчання дітей району; з сільськими головами вирішували, як навести лад у сфері благоустрою територій.

Алла БОГУШ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано