A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Поїздка у Заліщики

Дата: 12.12.2016 17:50
Кількість переглядів: 576

Днями у місті Заліщики Тернопільської області відбулася зустріч заступника директора з виховної роботи Гнідинської школи Любові Василівни Прядко з кандидатом економічних наук, директором Наукового Товариства імені Тараса Шевченка в Америці (Нью-Йорк) Василем Лопухом. Василь Степанович, уродженець Заліщик, багато років живе в Нью-Йорку, збирає історичні та краєзнавчі матеріали про свою малу батьківщину. Звичайно ж, темою нашої розмови була історія родини Вербицьких. Пан Василь зацікавився деякими фактами цього роду, а також унікальними сімейними фотографіями, які є у моїй дослідницькій роботі. Ці рідкісні світлини будуть розміщені на авторському веб-сайті Василя про Заліщицький край.
   

У цей день відбулися ще дві цікаві зустрічі. Перша – із Олександром Михайловичем Степаненком, головою екологічного громадського об’єднання «Зелений світ» та громадського об’єднання «Гельсінська ініціатива XXI», координатором мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Він представив у Заліщиках повнометражну стрічку Романа Бондарчука та Дарії Аверченко «Українські шерифи», яку цього року номіновано від України на премію «Оскар» для документальних фільмів.

   Друга зустріч – це зустріч із нашими побратимами, громадською організацією «Заліщицька самооборона».
   Приємно, що до виховного проекту Гнідинської школи долучаються нові друзі і партнери. Під час цієї поїздки, я відвідала Заліщицьку спеціалізовану школу з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін І-ІІІ ступеня імені Осипа Маковея, в якій навчався батько та тітка Юрія Тарасовича Вербицького. Директор школи Володимир Станіславович Бенев’ят ініціював зустріч із педагогічним колективом школи та методичним кабінетом, на якій було обговорено перспективи подальшої співпраці. Добрі справи завжди притягують до себе добрих людей. Вшанування пам’яті Героя України, Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького об’єднало і поєднало міцним ланцюжком Гнідин і Заліщики.

Любов Василівна Прядко,
заступник директора з виховної роботи


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано