A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Не лише відпочивали, а й творили добро

Дата: 05.07.2016 17:43
Кількість переглядів: 638

Населеним пунктам Кучаківської сільської ради не звикати до епітетів на кшталт «село милосердя». Так колись влучно висловився Анатолій Полянський про місцевих селян, які допомагали пораненим бійцям під час Великої Вітчизняної війни.

Тутешнє населення днями підтвердило такий статус, коли зініціювало масову допомогу хворій на онкологічне захворювання 17-річній жительці села Маргариті Черненко. Збір коштів на лікування дівчини відбувся у День молоді в с. Лебедин, у форматі благодійного фестивалю «Твори добро», організатором якого стала власне громада. Під час заходу гості мали змогу відвідати ярмарок солодощів (організатор О. Медін), ярмарок виробів сільських майстринь (ляльки, прикраси ручної роботи, організатори Н. Лукаш та О. Ярош) й придбати все, що припало до душі. Кулішем гостей заходу частував Р. Медін. Для дітей надавалися послуги з аквагриму (А. Пісоцька) та мехенді (С. Олійник, А. Стариченко). А розважала їх цікавими іграми аніматор Ю. Шидогуб, тоді як на сцені з піснями та театральними постановками виступали талановиті жителі цієї місцевості – народний аматорський хор «Лебедин», учні Кучаківської ЗОШ, а також гості – Зоя Тимченко з В. Стариці та лауреат Всеукраїнського конкурсу «Червона рута» з м. Бориспіль Ольга Кондратьева. Концерт відбувся під девізом «Надія є», і грошовий внесок можна було зробити не лише за певну покупку чи отриману послугу, а й просто від душі. Вся присутня молодь і діти взяли участь у флеш-мобі «З Україною в серці» – свічками виклали велике серце як знак любові до України. Дискотеку «подарував» депутат Кучаківської сільради Володимир Дегтяр. Слова подяки за добрі справи звучали на адресу сільського голови Миколи Дженжебіра, місцевих підприємців Віталія Єременка, Юлії Єременко, Анатолія Денисенка, завуча з виховної роботи Кучаківської ЗОШ Інни Лесик та ін.

Загалом під час фестивалю було зібрано 9214 грн. І це не разовий захід, адже Маргариті вже не перший рік допомагає збором коштів школа, яку вона цього року закінчила. Долучаються і місцеві підприємці. Сільська рада зверталася стосовно надання щорічної матеріальної допомоги до районної ради та депутатів різного рівня. А нещодавно за клопотанням сільради на розрахунковий рахунок мами дівчини було перераховано 5 тис. грн від ТОВ «Агро-С». Це приклад того, що коли є спільна мета – допомагати одне одному – громада стає більш згуртованою, набуваючи найкращих людських якостей – доброти і милосердя.

Ольга Дженжебір, «ТС», Галина Соляник, завідуюча клубом с. Лебедин


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано