A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Вміння берегти «собори своїх душ»

Дата: 22.01.2018 17:26
Кількість переглядів: 598

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме того зимового дня у золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії було ухвалено рішення про об’єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу.
«Однині воєдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка / Галичина, Буковина і Угорська Україна / і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина Незалежна Українська Народна Республіка»
Напередодні свята, 21 січня, учні 10-х класів Щасливського НВК відвідали Софіївську площу – місце, де був проголошений Акт Злуки. Діти поринули в атмосферу тих подій, відчули значимість документу підписаного багато років тому.

22 січня учні усіх класів  презентували мурали які присвячені Дню Соборності України. Малюнки були різнопланові, цікаві за своїм змістовим наповненням та технікою виконання. 
Для учнів 1-11 класів були проведені урочисті лінійки. До дітей були звернені зворушливі та повчальні слова про вміння берегти «собори своїх душ». Та заклик до єдності й згуртованості, яку сьогодні продемонстрували учні, утворивши живий ланцюг навколо школи, який став символом єдності народу та зв’язку поколінь.
На лінійці діти декламували вірші, співали пісні, брали участь у тематичній вікторині. Старшокласники висловили свою власну думку стосовно актуальності заходу у світлі нинішніх подій.
Нікого не залишила байдужим пісня «Десь по світу», яку виконував хоровий колектив «Мереживо». Виконавці створили атмосферу добра і глибокої віри у гідне майбутнє України!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано