A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Віктор Ляшко: Сьогодні лікарі – це ті люди, які зможуть стримати коронавірусну хворобу, тому закликаю всіляко їх підтримувати!

Дата: 02.04.2020 17:19
Кількість переглядів: 319

а світовою статистикою заражених короновірусом зареєстровано більше 940 тис. випадків та 78 тис. випадків за добу. За такими темпами, світова пандемія найближчим часом перейде 1 млн випадків. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Закликаю всіх людей перебувати на самоізоляції, а людей старшого віку перебувати на тотальній самоізоляції. Не може бути ніяких інших варіантів», - наголосив Віктор Ляшко.

Він повідомив, що на сьогодні у Китаї зареєстрований новий спалах COVID-19.  «За минулу добу в Китаї зареєстровано 1,6 тис. нових випадків коронавірусної хвороби, які підтверджені лабораторно, з них 7 вже завершились летально», - повідомив заступник Міністра.

Віктор Ляшко звернувся до спільноти за допомогою у підтримці лікарів. «Ми сьогодні повинні всіляко підтримувати лікарів. Це стосується як органів влади, так і населення. Сьогодні лікарі – це ті люди, які зможуть стримати коронавірусну хворобу. Ми, лікарі, потребуємо підтримки всіх і хочемо, щоб всі з розумінням ставилися до того, що відбувається в нашій країні. Закликаю підтримати  медпрацівників, забезпечити їх засобами індивідуального захисту, зробити першочергові закупівлі, які сьогодні передбачені. Медики – це наші герої, вони рятують життя нашим людям!» - зазначив заступник Міністра.

Коментуючи питання щодо відкриття продовольчих ринків, Віктор Ляшко наголосив, що МОЗ не відкривало ринків. Постановою головного державного санітарного лікаря чітко прописані вимоги, коли органи місцевого самоврядування можуть дозволити відкрити ринок тільки у разі,  якщо немає можливості купувати продукти харчування населенню, яке проживає на тій чи іншій місцевості. «Це не заклик відкривати ринки, це можливість дати людям доступ до продуктів харчування в період карантину. Тому ще раз звертаюсь -  не зловживайте, а виконуйте всі вимоги карантину. В разі необхідності відкрити той чи інший продуктовий ринок, місцева влада зобов'язана виконати всі ті вимоги, які прописані в постанові», - зазначив Віктор Ляшко.

Довідково

За результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ України та обласних лабораторних центрів загалом підтверджено 804 випадки COVID-19 станом на 10:00 2 квітня:

Підтверджених випадків COVID-19, з них 20 летальних, 13 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 135 нових випадків.

Випадки підтверджено:

Вінницька обл. — 51 випадок;

Волинська обл. — 10 випадків;

Дніпропетровська обл. — 10 випадків;

Донецька обл. — 7 випадків;

Житомирська обл. — 6 випадків;

Закарпатська обл. — 1 випадок;

Запорізька обл. — 19 випадків;

Івано-Франківська область — 74 випадки;

м. Київ — 160 випадків;

Київська обл. — 64 випадки;

Кіровоградська обл. — 7 випадків;

Львівська обл. — 11 випадків;

Луганська обл. — 3 випадки;

Одеська обл. — 14 випадків;

Полтавська обл. — 5 випадків;

Рівненська обл. — 19 випадків;

Сумська обл. — 26 випадків;

Тернопільська обл. — 106 випадків;

Харківська обл. — 1 випадок;

Херсонська обл. — 4 випадки;

Хмельницька обл. — 6 випадків;

Черкаська обл. — 54 випадки;

Чернівецька обл. — 143 випадки;

Чернігівська обл. — 3 випадки.

З початку року Центр громадського здоров’я України отримав 3 834 підозри на нову коронавірусну інфекцію.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано