A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

КИЇВЩИНА ВІДДАЄ ШАНУ: УКРАЇНА ПОПРОЩАЛАСЯ З ЗАГИБЛИМИ В АВІАКАТАСТРОФІ В ІРАНІ

Дата: 19.01.2020 17:01
Кількість переглядів: 336

19 січня у Міжнародному аеропорту “Бориспіль” проходить церемонія вшанування пам’яті українських пасажирів та членів екіпажу рейсу PS752 літака авіакомпанії “МАУ”, які загинули внаслідок катастрофи в Ісламській Республіці Іран.

Разом з Президентом України Володимиром Зеленським, Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим, Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком,Головою СБУ Іваном Бакановим, Генеральним прокурором України Русланом Рябошапкою та членами уряду у церемонії вшанування прийняв участь Олексій Чернишов, Голова Київської обласної державної адміністрації.  

Керівництво держави зустріло на злітній смузі літак з тілами одинадцяти загиблих громадян України: членів екіпажу рейсу PS752 Володимира Гапоненка, Олексія Наумкіна, Сергія Хоменка, Катерини Статнік, Ігоря Матькова, Марії Микитюк, Дениса Лихна, Валерії Овчарук, Юлії Сологуб та пасажирів Олени Малахової та Ольги Кобюк.

Труни з тілами були доставлені жалобним кортежем від злітної смуги до терміналу «В». Вздовж маршруту кортежу зібралися люди, які віддавали останню шану загиблим українцям.

Біля терміналу «В» зібралися співробітники компанії «Міжнародні авіалінії України», які схилили голови в жалобі.

Військовослужбовці Національної гвардії перенесли труни до приміщення терміналу, де з загиблими попрощалися їхні родичі.

Голова Київської Обласної державної адміністрації поклав квіти до місця прощання з жертвами авіакатастрофи.

Також Олексій Чернишов поспілкувався з родичами загиблих і висловив їм щирі співчуття.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані зазнав аварії український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс «Тегеран-Київ». На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. Командир екіпажу Володимир Гапоненко, другий пілот рейсу Сергій Хоменко та бортпровідник Денис Лихно мешкали на Київщині.

Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування