A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Сергій МІЩЕНКО: «Працюю з людьми і для людей. І коли бачиш результат, отримуєш велике задоволення»

Дата: 17.11.2017 17:00
Кількість переглядів: 1457

1 квітня 2017 року  «Старинську птахофабрику» очолив новий керівник — Сергій Міщенко. Це його п’яте місце роботи в агроіндустріальному холдингу «Миронівський хлібопродукт». Саме тут, уже на четвертому підприємстві, він обійняв посаду директора. Має дві освіти – військову і юридичну. Здавалося б, ці дві професії зовсім не сумісні із сільським господарством. А виявилося, що саме знання військового та юриста допомогли Сергію Васильовичу долати в житті неабиякі висоти.

Останнє місце роботи – ПрАТ «Миронівська птахофабрика». За період, коли С. Міщенко очолив підприємство, воно повністю оновилося, реконструювалося, стало першою за величиною бройлерною птахофабрикою в МХП. Наступний його щабель – «Старинська птахофабрика», де вже відбулися вагомі зміни і реструктуризація виробничого процесу:

 

— Аби отримати добрі результати у вирощуванні бройлерів, —  першим розпочав розмову С. Міщенко, тільки-но познайомились, навіть не чекаючи моїх запитань, — треба мати  якісне інкубаційне яйце. Минулого року птахофабрика недовиконала план майже на 12 млн шт. Коли очолив підприємство, недовиконання вже становило 3,5 млн. шт. До кінця липня підприємство вийшло на нуль, і наразі маємо в плюсі понад 1 мнл шт. яєць.

Мене, в першу чергу, цікавлять показники виробництва – те, над чим нині працюємо з новою командою. Коли стало відомо про моє призначення, ще до мого приходу звільнилися головні спеціалісти, а коли вже очолив птахофабрику, підприємство залишило чимало фахівців своєї справи. Було нелегко. Зі мною прийшли головний ветлікар і технолог. Решту працівників знайшли серед молодих спеціалістів, які були готові приступити до роботи і виконувати її на «відмінно». Результати не забарилися. Це підтверджують і директори бройлерних птахофабрик, куди направляємо яйце. За нашими виробничими показниками, ситуація покращується. Приміром, якщо виведення птиці з нашого яйця має становити 81 відсоток, то на листопад ця цифра сягає 85,6%. За нашими масштабами і обсягами ця цифра досить серйозна.

— Сергію Васильовичу, підприємство має понад 2,5 тис. договорів з орендодавцями землі. Чи сумлінно виконує свої договірні зобов’язання?

— До складу СТОВ «Старинська птахофабрика» входить приватне підприємство «Агрофірма «Веселинівка», що спеціалізується на обробленні земель сільськогосподарського призначення та вирощуванні різних сільгоспкультур.

Минулого року орендна плата за пай становила 2500 грн, або 1 тонну зерна (500 кг пшениці та 500 кг кукурудзи). Цього року прийнято рішення підвищити суму виплати орендної плати до 5500 грн за пай, або ж 1,5 тонни зерна з можливістю видавання авансової орендної плати. Як бачите, ми не втрачаємо своїх орендодавців. Люди задоволені.

 Давайте поговоримо про колектив, умови та оплату праці на підприємстві. Нестачу яких спеціалістів відчуваєте сьогодні найгостріше?

— Коли приступив до виконання посадових обов’язків, виявилося, що на птахофабриці шестиденка. Шість днів на тиждень люди трудяться і лише один день — на відпочинок. Але без повноцінного відпочинку не буде добрих результатів. Тому найперше, що зробив, – перевів роботу птахофабрики на п’ятиденку. Ми провели деяку оптимізацію підприємства. Якщо раніше, припустимо, аби перевести роботу на п’ятиденний цикл, потрібно було понад 2 тис. працівників, то після оптимізації зрозуміли: буде достатньо 1600 людей. Повністю змінено підхід в управлінні, стала більш вузькою спеціалізація працюючих. Тобто люди конкретно знають, за що вони відповідають, за яку ділянку роботи. Працівники розуміють: за якісну роботу — і відповідна заробітна плата.  Одне слово, скільки зробив – стільки й заробив. Щодо зарплатні, вона значно зросла, приблизно на 35 відсотків. Середня заробітна плата на підприємстві становить 7800 чистого доходу. Нам не вистачає інженерів, слюсарів та ін. У нас на підприємстві працює компанія, яка запрошує на роботу людей з усієї України. Відверто кажучи, мені не дуже подобається такий підхід. Мабуть-таки, відмовимося від цих послуг і з початку нового року обходитимемося тими людьми, які проживають у нашому регіоні. Тим паче, що ми  розробили маршрути, маємо свої автобуси, що доставляють робітників до місця призначення – на птахофабрику.

Які соціально-побутові умови створено для працівників на птахофабриці?

— Минуло мало часу, аби говорити про поліпшення соціально-побутових умов для наших людей. Адже основний курс тримаємо на зміну та реструктуризацію виробничого процесу. Однак і похвалитися є чим: повністю зробили капітальний ремонт їдальні, закупили нове сучасне обладнання, змінили меню. Звісно, і якість продукції поліпшилася.

Наступного року в планах добудувати соціальне житло — будинки у Веселинівці Баришівського району та в Сошникові. У Мазінках Переяслав-Хмельницького району та Васильках завершили ремонт гуртожитків. Наразі ремонтуємо й утеплюємо гуртожиток у Мирному.

Соціальна відповідальність бізнесу — це не лише створені робочі місця та вчасно сплачені податки, а й постійна турбота про людей, землю. Чи продовжуєте розвивати соціальну інфраструктуру на території сільських рад, де розміщені ваші пташники?

— Ми тісно співпрацюємо із сільськими головами. Укладено соціальні угоди з  сільськими радами, на території яких здійснюється виробнича діяльність, – із розрахунку 50 тис. грн на рік за один майданчик. Тобто маємо 27 майданчиків, і 1 млн 350 тис. грн йде на села. Сільські голови разом з депутатським корпусом вирішують, куди спрямувати ці кошти першочергово.

Окрім того, забезпечуємо нашою продукцією школи, дитсадки, медичні установи, військову частину 3070 Нацгвардії України, що в Старому.  Будуємо та ремонтуємо дороги, беремо активну участь у соціально-економічному і культурному житті населених пунктів. Якщо минулого року на розвиток соціальної інфраструктури було витрачено близько 788,5 тис. грн, то на 1 листопада — 1 млн 846 тис. грн.

Насамкінець, про режим і стиль життя. Які вони у Вас?

— Зранку до вечора на роботі. Тут минає майже все життя. Ще звечора планую майбутній день. Сівши зранку в машину, вже розумію, що маю зробити. А для кого і як, сумнівів немає. Бо працюю з людьми і для людей. Отримуєш велике задоволення, коли бачиш результат.

 

«Старинська птахофабрика» продовжує бути на рівні. Не переводяться тут і давні традиції  — пошанування кращих працівників, стимулювання їх до нових висот. Нещодавно на сільському стадіоні у Мирному відзначали 17-те День народження «Старинської…». А днями — збере господарників Мирненський  будинок культури, де разом святкуватимуть День працівників сільського господарства.

«Хочу побажати своїм колегам миру —  це сьогодні найбільше хвилює нас, українців. А ще благополуччя, здоров’я, стабільності, аби всі ми могли планувати своє життя на майбутнє і вірити, що воно буде неодмінно кращим. Все, що залежить від нас, — це намагатимемося працювати ще потужніше, ще впевненіше».

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано