A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2022 09:45
Кількість переглядів: 1955

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! Минуло 36 років з того часу, коли в Україні сталася техногенна аварія планетарного масштабу, коли на Чорнобильській АЕС вибухнув четвертий енергоблок реактору і «мирний атом» став невидимою смертоносною силою й загрозою для людства, всього живого на землі.

         У серцях наших сучасників і досі звучить відлуння тих трагічних подій, наслідки яких будуть відчувати ще багато поколінь людей нашої планети. Ціною життів тисяч людей, українців вдалося приборкати убивчий атом. Сотні людей з 30-ти кілометрової зони, зони відчуження, стали вимушеними переселенцями. Вони залишили там не тільки надбане за все своє життя майно, а й свої розбиті на весь вік серця. Вони втратили своє здоров’я, а покинутий з природними багатствами рідний край став для них вічним болем і сумом душі.

         Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків  найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах. Низько вклоняємося усім ліквідаторам  наслідків аварії на ЧАЕС, які, не шкодуючи свого здоров’я й життя, працювали в зоні радіаційного лиха.

         Схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя забрало смертоносне радіоактивне випромінювання.

      Обов’язок кожного з нас пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого в сім’ї прийшла чорнобильська біда.  

    Шановні ліквідатори! Ви – справжній приклад патріотизму, мужності, героїзму та самовідданості. Від щирого серця бажаємо Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, сімейного затишку, оптимізму, благополуччя й щирої поваги від людей, миру й злагоди.

     На жаль, на долю українського народу випала і зрима кривава війна з російськими окупантами. І знову на нашій землі йде запекла боротьба. Тисячі  патріотів, як і тоді, у боротьбі з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС, стали на захист своєї Батьківщини.  Як і тоді ліквідатори-чорнобильці, люди різних професій, ціною свого життя зупинили розбурхану стихію некерованої ядерної реакції, евакуювали населення територій, прилеглих до Чорнобиля, так і тепер нові Герої стали в оборону нашої країни.

          Перемогли атом, переможемо й російську орду!

     Слава Україні! Слава учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! Вічна пам’ять Героям! Слава Збройним Силам України!

 

 

Голова Бориспільської районної ради 

Антон МОТРИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано