A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Привітання з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури тa майстрів народного мистецтва

Дата: 09.11.2022 08:28
Кількість переглядів: 1234

Шановні працівники культури тa майстри народного мистецтва!

 

Ви та особлива когорта людей, творча і суспільна діяльність яких спрямована на відродження, примноження та збереження духовних надбань і скарбів, національних традицій нашого народу. І в цьому Ваша велика заслуга.

Культура є основним критерієм у визначенні національної ідентичності будь-якого етносу. Без культури немає народу, немає нації. Ось чому сьогодні московська орда знищує нашу культурну спадщину, що є прямим проявом геноциду українського народу. Та ворогу це не вдасться. Бо поряд з воєнним фронтом і багатьма іншими в нашій країні відкрився і незламний культурний фронт. На його передовій надійним щитом стоїте Ви, незліченні полки майстрів народного мистецтва, працівники культури. Це Ви самовіддано захищаєте національну самобутність, неповторність і унікальність нашої культури в слові, в пісні, в музиці, в танці, в рушниках, у вишиванках, у витворах споконвічних народних промислів.

Вітаємо зі святом усіх, хто за покликом серця присвятив своє життя такій діяльності як культура, народна творчість, яка є найвражаючою, найпроникливішою і вічною, яка тримає міцний зв'язок між поколіннями й щораз потужно з великою силою стверджує, що ми – українці. Бажаємо всім Вам доброго здоров’я, творчих  успіхів, оптимізму та натхнення, миру, добра й віри в щасливе майбутнє нашої держави та її волелюбного народу.

9 листопада в нашій країні відзначається і День української писемності та мови. Цей День теж дуже важливий для нас. Бо мова – це код нації. Це серце й душа народу. Тож шануймо й плекаймо нашу рідну солов’їну українську мову, єднаймося навколо неї, пишаймося нашими духовними культурними національними надбаннями.

Все буде Україна!

 

 

 

Голова Бориспільської районної ради 

  Антон МОТРИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано