A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

День міста Переяслав

Дата: 16.09.2022 12:26
Кількість переглядів: 1178

Шановні переяславці!

Від імені депутатів Бориспільської районної ради і від себе особисто щиро вітаю Вас  із славною датою міста – Переяславу 1115 років!

Ваше місто- одне з найдавніших міст України. Ще за часів давньоруської держави було третім за своїм  значенням містом Русі після Києва та Чернігова. І на всіх етапах свого історичного поступу було і залишається важливим культурно-освітнім центром України. Завдяки своїм історико-культурним надбанням Переяслав став відомим туристичним центром. Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» є одним з найбільших музейних комплексів України. Ми пишаємося Вашими надбаннями і тим, з якою турботою і любов’ю   Ви оберігаєте духовні скарби нашого народу. Ви свято бережете пам’ять про тих, хто залишив свій зореносний слід на теренах Вашого краю – від давньоруських князів до славних гетьманів Богдана Хмельницького, Івана  Мазепи, філософів, поетів, наших пророків   - Григорія Сковороди, Тараса Шевченка, патріарха музейної справи Михайла Сікорського. Нашою спільною гордістю є Університет Григорія Сковороди в Переяславі. Він зайняв достойне місце в системі освіти вищої школи в Україні, став справжнім горнилом педагогічних кадрів, яких потребує наша країна.

І за всіма здобутками стоять люди, які щоденною своєю працею створюють духовні і матеріальні цінності і блага. Славимо, шануємо їх і дякуємо їм.

Особлива подяка і доземний уклін тим, хто став на захист нашої країни від рашистської навали. Всім вірним своєму народу синам і дочкам, які ціною свого життя непохитно стоять на бойових рубежах України. Слава Героям! Слава їх Подвигу!

Сьогодні, у складні воєнні часи, Переяслав, як і  тисячу років тому, залишається надійним форпостом нашої держави.

Від міської влади до добровольчих формувань територіальної громади, військової територіальної оборони, волонтерів, жителів громади, роботи закладів, установ, організацій, підприємств, бізнесу всі спільні зусилля направлені тільки задля одного – Перемоги. Міський голова, депутати ради, виконавчі органи забезпечують вирішення всіх питань свого регіону. Бажаю, щоб і надалі вся Ваша діяльність була направлена на добро, розвиток, процвітання Переяслава і всієї громади.

Шановні земляки!

Бажаю всім доброго здоров’я, достатку і благополуччя в кожній родині. Хав Ваша самовіддана праця стане тим внеском, який прискорить нашу Перемогу у запеклій війні з російським окупантом.

З надією, вірою і любов’ю прокладаємо дорогу у щасливе і мирне майбуття!

 

З повагою
Голова Бориспільської
районної ради                                                                                                                 Антон Мотрич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано