A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Пам’яті Великого Маестро

Дата: 25.12.2021 14:22
Кількість переглядів: 1008

28 грудня цього року минає п’ять років, як із земного життя у життя вічне пішов незабутній Олександр Дмитрович Зюзькін. Визначна особистість не тільки в районі, а й в Україні. Великий Митець і Висока Людина. Засновник Великоолександрівської школи мистецтв і ремесел, першої в області сільської школи, якою керував 25 років. Засновник Народної академічної хорової капели ім.П.Чубинського, її художній керівник і диригент, виступи якої здобули визнання і славу у світі. Засновник Бориспільського муніципального народного камерного хору. Народний артист України, Почесний громадянин Бориспільського району. За своє життя, за вагомі творчі здобутки отримав багато відзнак і нагород. Ордени - «За заслуги ІІІ ступеня», «Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого» УПЦ, «Павла Чубинського» Міжнародної асоціації «Козацтво», Лауреат Всеукраїнської акції «Золота фортуна» в номінації «Кращий працівник культури Київської області» та ряд інших.

 

Олександр Дмитрович був особливою, неординарною і харизматичною людиною. Безмежно талановитим, неперевершеним, справжнім віртуозом музичного і хорового мистецтва. А до того ж ще справжнім патріотом України. Його природжені інтелігентність і шляхетність, благородство і високий духовний світ, приваблювали, вражали і зачаровували. Він завжди був людиною надзвичайно скромною, чуттєвою і добродушною. А спілкуватись з ним було просто, цікаво і в той же час якось по-особливому возвишено. Коли подумки згадуєш цю дивовижну людину, душа справді завмирає в блаженстві. Наче торкається чогось святого, вічного і неземного. Так було і так є. Усі, хто хоч раз чув спів Народної академічної хорової капели ім.П.Чубинського поринав у світ прекрасного і ніби очищався від чогось недоброго і злого. І такі чудеса творила людина, талант якої був дар Божий, освячений щоденною наполегливою, копіткою і напруженою працею.

 

Висока виконавська майстерність сприяла участі колективу в численних Всеукраїнських та міжнародних конкурсах, фестивалях, на яких капеляни отримали чимало високих нагород світового рівня.

 

Олександр Зюзькін зі своїм хоровим колективом досяг мистецького Олімпу. Їх надбання – безцінний духовний скарб нашої держави.

 

І радує те, що справа Олександра Дмитровича має достойне продовження. Вона нетлінна і вічна.

 

Ми з гордістю згадуємо Митця і пишаємося, що поруч з нами жила така непересічна талановита людина, яскрава особистість, яка творила для людей, підносила їх духовність до небес.

 

Вічна пам’ять нашому Маестро.

 

Ольга Малишевська,

керуюча справами

Бориспільської районної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано