A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Депутати райради проголосували за БЮДЖЕТ-2022

Дата: 23.12.2021 11:21
Кількість переглядів: 388

У середу 22 грудня відбулося 12 засідання депутатів Бориспільської районної ради. У засіданні взяли участь 37 депутатів. На ньому підтримали звіт голови райради Антона Мотрича, затвердили Програму соціально-економічного розвитку на 2022 рік, внесли зміни до бюджету-2021, прийняли кошторис району на наступний рік, достроково припинили повноваження депутатки, а також проголосували за передачу архівів і нерухомого майна. Загалом було внесено 13 проектів рішень, одне з яких - з голосу. Проводили сесію голова Бориспільської районної ради Антон Мотрич та заступник голови райради Іван Недогибченко.

 

Нагородили Подяками та Почесними грамотами

Почали засідання з нагороджень. Голова районної ради озвучив, що Почесною Грамотою Верховної Ради України за особливі  заслуги перед українським народом, з нагоди Дня місцевого самоврядування була нагороджена Наталія Дзюба, Яготинський міський голова. Почесною грамотою Київської обласної ради за вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування області, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію нагороджений депутат Бориспільської районної ради, перший заступник Яготинського міського голови Олександр Кудрявський. Подякою Київської обласної ради відзначено депутатів районної ради - Василя Фесенка, Івана Шуллу та Романа Кацана.

 

Звіт голови і звіти депутатів

Першим питанням був звіт голови районної ради Антона Мотрича.

Так як депутати попередньо отримали звіт на свої електронні пошти, ознайомилися з ним, то ж і внесли пропозицію не зачитувати його, а перейти до голосування. Було підтримано проект рішення прийняти звіт до відома, а депутатам районної ради прозвітуватися перед виборцями про проведену роботу у місячний термін, про що поінформувати районну раду.

Звіт голови районної ради розміщено на сайті ради. Зокрема, у ньому було наголошено, що і районна рада, і територіальні громади стали першопрохідниками у здійсненні своїх повноважень в умовах реформи місцевого самоврядування.

Переважна частина повноважень районної ради, податкові ресурси, майно передані з районного рівня на рівень громад, відповідно змінилися і функції ради. У цих непростих умовах потрібно було радикально змінити десятиліттями усталені і стиль, і методи роботи, як міським, сільським, так і районній радам. Нині перед районною радою стає завдання формулювання та узгодження спільних інтересів громад, створення та підтримки оптимальної та орієнтованої на потреби людей мережі закладів освіти, медицини, культури, соціального захисту.

На нас покладено завдання налагодження розвитку співробітництва між громадами, результати якого повинен відчути кожен мешканець. Зважаючи на всі складнощі і вимоги реформи, районна рада відійшла від адміністрування і перейшла на партнерські відносини з громадами.

 

Бориспільській ОТГ передали КП «Благоустрій»

Наступне питання – подальша доля комунального підприємства Бориспільської районної ради «Благоустрій». На постійній комісії районної ради з питань бюджету та фінансів було всебічно розглянуто це питання та рекомендовано прийняти рішення про зменшення статутного капіталу до майже восьми мільйонів гривень, вихід зі складу засновників та передачу підприємства Бориспільській міській об’єднаній територіальній громаді.

 

БЮДЖЕТ 2022

Розглянули депутати і бюджетні питання. Перше – зміни до бюджету-2021. Друге – прийняття бюджету-2022. По першому питанню в.о. начальника управління фінансів Людмила Дика пояснила, що фінансовий рік добігає кінця, тому потрібно внести зміни до бюджету, щоб привести у відповідність фінансування за 2021 рік. По другому питанню довела до відома, що доходи районного бюджету на 2022 рік прогнозують в межах 1,6 мільйона гривень. Із них, 1,2 млн – субвенція з державного бюджету, інше – власні надходження. Повернення кредитів, як і надання, не передбачені. Профіцит – нуль, дефіцит – нуль, резервний фонд – нуль. Основні витрати йтимуть на виплату заробітних плат працівникам та оплату комунальних послуг

 

Адмінбудівлю райради утримуватиме ЗУБР

На цій сесії депутати прийняли рішення передати адміністративну будівлю Бориспільської районної ради комунальному підприємству «ЗУБР» на праві господарського відання. Як пояснив заступник голови Іван Недогибченко, тепер комунальне підприємство зможе розміститись в адмінбудівлі, а ті приміщення, які займало «ЗУБР», з`явиться можливість здавати в оренду.

 

Інше

– затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2022 рік;

– районна рада звернеться до суду як третя сторона в питанні щодо розширення меж міста Києва, порушеного Київською міською радою ;

– виконавчому комітету Бориспільської міської ради передадуть архівні документи щодо приватизації державного житлового фонду сіл Бориспільського району, що знаходяться на тимчасовому зберіганні в КП «ЗУБР»;

– затвердили проект землеустрою щодо зміни меж села Пристроми Студениківської сільської об’єднаної територіальної громади (межі збільшились на 500 гектарів за рахунок земель приватної власності);

– проголосували за дострокове припинення повноважень депутатки Марії Мадзігон;

– з голосу депутати «Європейської солідарності» внесли питання про неприпустимі звинувачення та переслідування п’ятого Президента України, а також закликали надіслати звернення в найвищі представництва органів української влади. Пропозиція не знайшла необхідної підтримки серед депутатів, оскільки, на думку деяких народних обранців, ця тема занадто заполітизована і її потрібно обговорювати перед внесення на розгляд.

 

Закрив останню у цьому році сесію районної ради заступник голови районної ради Іван Недогибченко. Він подякував усім за роботу, привітав із прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим і побажав сил, наснаги та здоров’я у наступному році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано