A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Герой Радянського Союзу Микола Петрович Прудкий

Дата: 05.11.2021 07:57
Кількість переглядів: 270

Микола Петрович Прудкий Народився 20 травня 1922 року в селі Дударків (нині Бориспільського району Київської області). Українець. Член КПРС з 1943 року. У 1938 році закінчив неповну середню школу і вступив до Ніжинського технікум механізації сільського господарства.

У 1940 році, після другого курсу, був призваний до лав Червоної Армії і його було направлено на навчання до танкового училища. У боях радянсько-німецької війни з березня 1942 року. Воював у 89-й танковій бригаді командиром розвідувального взводу.

Під час Курської битви (біля села Краснікове Орловської області) був важко поранений, але продовжував бій. Помер у медсанвзводі 16 липня 1943 року.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 4 червня 1944 року за мужність і героїзм, проявлені в боях з німецько-фашистськими загарбниками в дні Курського битви лейтенанту Миколі Петровичу Прудкому посмертно присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Нагороджений орденом Леніна, орденом Вітчизняної війни 1-го ступеня, медалями.

На місці бою на честь Героя встановлений обеліск. В Борисполі на Алеї Героїв встановлене погруддя Миколи Прудкого, в центрі села Дударків – меморіальну дошку і пам'ятник.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано