A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Голова Бориспільської районної ради відвідав Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» у складі виїзної комісії

Дата: 21.10.2021 17:27
Кількість переглядів: 226

На запрошення голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України голова Бориспільської районної ради Антон Мотрич узяв участь у виїзному засіданні Комітету, яке проходило в Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав». Також були присутні депутати Верховної Ради України, працівники Міністерства культури та інформаційної політики України, Фонду державного майна, голова Бориспільської районної державної адміністрації Руслан Дяченко, Переяславський міський голова Вячеслав Саулко та інші представники органів місцевого самоврядування. Головна мета виїзного засідання Комітету – ознайомитися з загальним станом справ у музейній сфері та історико-культурному заповіднику.

Комітет розпочав свою роботу з відвідання Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини НІЕЗ «Переяслав». Зокрема, гості цікавилися станом утримання об’єктів Музею та іншими питаннями, пов’язаними з належною роботою однієї з кращих туристичних локацій Київщини.

Комісія оглянула і територію комплексу пам’яток Вознесенського монастиря. Тут також були питання щодо нинішнього стану пам’ятки, ситуації з землями колишнього військового містечка, щодо проведеної останнім часом роботи по приведенню історичних об’єктів у належний стан.

За підсумками Комітету, об’єкти Заповідника утримуються в належному стані, відповідно до того фінансування, яке на них виділяє держава. Не оминули і працівників заповідника, відзначивши відмінну роботу всього колективу.

Варто сказати, під час підсумкового обговорення, члени Комісії визначили якими мають бути подальші кроки щодо сприяння в реконструкції комплексу пам’яток Вознесенського монастиря. Зокрема, були надані рекомендації для подальших дій і співпраці між керівництвом Заповідника, представниками влади та меценатами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано