A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Керівники Бориспільського району у складі Антона Мотрича, Івана Недогибченка та Романа Кацана 3 серпня з робочою поїздкою відвідали Циблівську ОТГ

Дата: 04.08.2021 15:35
Кількість переглядів: 1611

Керівники Бориспільського району у складі голови Бориспільської районної ради Антона Мотрича, його заступника Івана Недогибченка та голови постійної комісії районної ради з питань екології, природних ресурсів, водних ресурсів, благоустрою, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Романа Кацана 3 серпня з робочою поїздкою відвідали Циблівську ОТГ.

До новоутвореної громади увійшли п`ять сільських рад, що включають сім населених пунктів. Зустріч відбулася з головою ОТГ Палагутою Олександром Михайловичем. Він розповів про нинішній фінансово-економічний стан громади, наголосив на тому, що сільський бюджет успішно перевиконується і за шість місяців поточного року склав 184%. І це завдяки тому, що на початку створення і діяльності громади було правильно визначено пріоритети і завдання органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Зокрема,  було проведено інвентаризацію всіх земель. Вона показала, що не всі орендарі і власники землі були добросовісними платниками податків. У зв`язку з цим колишні сільські ради недоотримували значні кошти до бюджету, що позначалося на їх соціально-економічному розвитку. Нині ситуація кардинально змінилася.

Велике занепокоєння, як сказав очільник громади, викликає рейдерський захват прибережної території Канівського водосховища площею 11 га. Цим питанням займаються правоохоронні органи.

Потребує значних витрат і розчистка русла Дніпра в межах громади. Виїхавши на місце, відкрилась дійсно не приваблива картина і загрозлива ситуація природним і водним ресурсам регіону. І це питання потребує кардинального вирішення на рівні держави.

Керівники відвідали і Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни в с. Циблі. Це сучасний лікувальний і реабілітаційний заклад, який оснащений новітнім медичним устаткуванням і функціонує цілорічно.

Порадували око оброблені і доглянуті фермерські поля, які дають хороші прогнози на врожаї соняшника, кукурудзи, пшениці.

Є надія, що новоутворена Циблівська ОТГ буде успішно розвиватися, буде привабливою для інвесторів, а значить матиме щасливе майбутнє.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування