A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

У Старому біля Монумента Матері народився сквер українсько-польської дружби

Дата: 23.04.2018 16:47
Кількість переглядів: 1529

Земля увібралася по-весільному. Час цвітіння, час розквіту. Надворі кипить робота – в саду, в полі, в дворі, на городі. Люди наводять лад. І якщо кожен доклав би до цього процесу хоча б частинку своєї праці, то земля ще більше розквітла й обов’язково  віддячила за людські труди. Та не все так добре з благоустроєм у нашому районі. Але в кожному населеному пункті стараються, віднеслися до цього питання серйозно,  свідомо,  бо ж руйнуючи навколишнє середовище ми, в першу чергу, губимо і самих себе.

22 квітня відзначали Міжнародний день Землі. У Старому цей день набув міжнародного масштабу. Півроку тому при в’їзді в село було відкрито перший в Україні Монумент Матері.  Тепер це окраса Старого. Цієї неділі аби облагородити священне місце, сюди приїхали гості, та й старинці прийшло чимало: член Секретаріату Кабінету міністрів України, автор ідеї створення Монумента Матері Сергій Ніжинський, представники Посольства Республіки Польща в Україні – радник посла з  політичних питань Марта Тимощук та перший секретар, відповідальний за протокол Томаш  Тимощук, заступник голови районної ради Іван Недогибченко, районні депутати –  директор Старинської школи Сергій Кравченко та Володимир Хворостянко, представники управління гуманітарного розвитку РДА, заслужена артистка України та Польщі Анна Сингаєвська, члени Бориспільської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану  на чолі з Володимиром Сукачем, сільські депутати,  члени виконавчого комітету  Старівської сільської ради, школярі, громада села. Всі разом  і висадили сквер дружби:

Гостей на старинській землі зустрічав і привітав сільський голова Валерій Макаренко. Приїжджим подякував за візит, односельцям  — за підтримку всіх починань.

Як місток єднання на початку урочистостей прозвучало два Державні гімни – України та Республіки Польща. Пізніше А. Сингаєвська укріпить цей місток піснями знову ж таки  на двох братніх мовах, які звучать однаково мелодійно і красиво. 

І. Недогибченко побажав, аби земляки проявляли небайдужість  до долі свого рідного  села: «Гості з сусідньої країни порівнюють те, що є в них, і те, що маємо ми. Нам ще дуже далеко до того, що має братня Польща, але якщо не будемо байдужі, ситуація має покращитися, хоча наздогнати їх нелегко, вони теж постійно рухаються вперед».

А далі закипіла робота, до якої доклали старання всі присутні. Благословенна сонцем земля продовжить життя саджанцям. Горобина, липа, червоний дуб тепер прикрашатимуть цей невеличкий  сільський сквер. Шефство над ним візьмуть старинські школярі, принаймні так пообіцяв директор сільської школи С. Кравченко: « Валерій Макаренко – справжній лідер, він  вміє згуртувати біля себе громаду, робить багато для того, аби наші села розвивалися.  Хотілося б, аби кожен старинець та васильківець  доклав хоч трохи зусиль у цей розвиток і розквіт. Переконаний, якщо наші польські гості навідаються до Старого років через десять, то побачать наше село ще красивішим».

Дерева висаджено. І це лише початок . Сергій Ніжинський висловився, що в майбутньому скверу можна буде дати назву «Сквер українсько-польської дружби». Пізніше тут, прямісінько біля монумента, обов’язково  забуяють квітами клумби. І ця гармонійна краса ще більше возвеличить Старе. А поки що красиву роботу зроблено. По завершенні господарі просто неба пригощали  гостей смачною юшкою. Як кажуть, смачна страва – пісня для шлунка. Та й без нашої української пісні не  обійшлося. Тієї, що лікує душу й серце…

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано