A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

100 ДНІВ РОБОТИ БОРИСПІЛЬСЬКИХ ПАТРУЛЬНИХ: ПЕРЕМОГИ І ПОРАЗКИ

Дата: 06.08.2016 16:33
Кількість переглядів: 745

Управління патрульної поліції у Борисполі розпочало працювати 24 березня 2016 року. По закінченні стоденного терміну роботи керівництво Бориспільського УПП зібрало місцеві ЗМІ на брифінг, аби розповісти про свої успіхи і невдачі.

Також, пропонуємо згадати як відбувалася Присяга нової патрульної поліції в Борисполі, переглянувши фоторепортаж.

На запитання журналістів відповідали начальник управління патрульної поліції у м. Бориспіль Майя Бреславська, т. в. о. начальника сектору адміністративної практики підполковник поліції Ліана Левченко, т. в. о. заступника командира батальйону лейтенант міліції Олександр Губський.

Так працюють поліцейські

«Ми робимо все можливе, аби у Борисполі було безпечно. Зокрема, управлінням патрульної поліції розроблено низку заходів для покращення контролю та своєчасного усунення перешкод на найбільш аварійних ділянках дороги. Проведено посилене патрулювання і виявлення правопорушень у сфері ПДР, у тому числі зупинка і стоянка у заборонених місцях, що перешкоджала руху транспортних засобів на вул. Київський Шлях. Здійснюється нагляд за станом утримання автомобільних шляхів і вулиць, нагляд за технічним станом автотранспортних засобів», – розповіла М. Бреславська.

За словами керівника УПП, велика увага приділяється перевірці транспортних засобів у рамках статті 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, штампів, печаток та бланків, їх збут, використання підроблених документів». Таким чином, вже виявлено 18 «двійників»-автомобілів, в яких змінено номери кузова, документи виготовлені кустарно.

Місця скупчення антисоціальних елементів відомі

М. Бреславська розповіла і про місця скупчення осіб, що вживають наркотичні засоби, алкогольні напої, які їм наразі відомі. Це, зокрема, закинуті склади і магазин на вул. Екскаваторній, Завокзальній, «чорний» вхід до Муніципального театру, що по вул. Бежівка, недобудови по вул. Головатого, 2, вул. Привокзальній, 3, промислова зона на вул. Чернігівській, центральний парк та ін. За словами керівника, патрульні постійно відпрацьовують ці місця.

Проїзд на червоне – новий «бич» бориспільців

«Одним із наймасовіших правопорушень ПДР є проїзд на червоне світло світлофора. Ситуація загострюється й тим, що місто транзитне, – продовжила начальник УПП. – Наразі патрульні активно відпрацьовують це порушення. Виявилося, що найчастіше на «червоне» їздять на перехрестях вул. Київський Шлях і прилеглих до неї вулицях. Масовість цього правопорушення красномовно демонструють цифри: лише за тиждень патрульні винесли понад 40 постанов по цьому порушенню», – резюмувала керівник.

Її слова підтвердив й О. Губський, який прогнозував погіршення ситуації з початком навчального року: «Інтенсивний автомобільний рух у місті зранку стане ще більш інтенсивнішим, коли діти підуть до загальноосвітніх навчальних закладів. До нас уже нині надходять скарги батьків, які інколи не можуть перейти дорогу по зебрі, бо водії просто не зупиняються, аби їх пропустити».

У свою чергу, М. Бреславська пообіцяла, що патрульні намагатимуться покращити ситуацію вже до 1 вересня, аби батьки без остраху могли відпускати дітей до школи.

Поліція для дітей

Як розповіла М. Бреславська, багато часу патрульні приділяють і вихованню підростаючого покоління. Так, у рамках державного проекту «Поліція для дітей» УПП призначено офіцерів поліції для роботи зі школярами. Поліцейські відвідали вісім шкіл міста, де проводилося близько п’яти уроків на день для учнів 5-10 класів. Окрім цього, проводяться зустрічі і з найменшими школярами, у тому числі в літніх пришкільних таборах.

За словами головного патрульного міста, особливу увагу шкільні офіцери приділяли питанню протидії вчинення дітьми злочинів та адміністративних правопорушень, розповідали про небезпечний вплив наркотичних речовин, безпеку під час руху на дорозі, необхідність дотримання дисципліни учнями та недопущення пропусків занять без поважної причини.

«Під час таких зустрічей учні мали змогу поставити запитання, які їх найбільше цікавлять. Так, вдалося підняти рівень довіри дітей до поліції, пояснити школярам, що поліцейські – це люди, які можуть допомогти і кому можна довіряти, – наголосила М. Бреславська. – Є вже навіть певні результати: під час проведення занять у школі патрульними на територію навчального закладу прийшов п’яний чоловік, вів себе агресивно. Діти, побачивши це, підійшли до поліцейських і розповіли про нього. Хулігана затримав викликаний екіпаж».

«Безпечне місто»

Невдовзі у місті має запрацювати нова програма «Безпечне місто», яку управління патрульної поліції започатковує спільно з міською владою. М. Бреславська розповіла детальніше про її суть: «Ця програма вже обговорювалася з міським головою. Вона полягає, насамперед, у розміщенні на території міста якісних камер, що розпізнаватимуть не лише номерні знаки й обличчя водія, а й автоматично їх фіксуватимуть. Завдяки такому відеоспостереженню ми зможемо відстежувати автомобілі, які в’їжджають у місто, а головне – вони нам допоможуть розкривати угони, розбійні напади тощо».

Поліція і громада мають співпрацювати

«Ми активно співпрацюємо з громадянами, завжди реагуємо на звернення. Також в управлінні патрульної поліції є прийомні години для людей, під час яких можна поспілкуватися, вирішити спірні питання і проблеми, висловити свої пропозиції. Бували навіть випадки, коли містяни просто на вулиці підходили до патрульних поліцейських з найрізноманітнішими питаннями, у тому числі що стосуються законів і кодексів, – розповіла М. Бреславська. – Співпраця з громадянами дуже важлива, адже інколи люди вказують нам на наші помилки, які враховуємо у подальшій своїй роботі».

Показником підвищення рівня довіри начальник патрульної поліції називає кількість звернень від громадян, що перевищила тисячний рубіж.

На запитання, чи скаржаться містяни на поліцейських, правоохоронці відповіли ствердно. Але, як наголосив О. Губський, не скаржаться лише на того, хто нічого не робить, і додав, що більшість невдоволених громадян просто не бажають сплачувати штраф, називаючи дії патрульного неправомірними.

Врятують і людину, і кота

«Патрульні реагують на всі випадки: чи то пташеня випало з гнізда, чи кішка не може злізти з дерева, і потрібна допомога, – розповідає М. Бреславська. – Але бувають також випадки, коли громадяни не розуміють дії правоохоронців і реагують на це дуже негативно. Як приклад: нещодавно до УПП надійшов виклик з одного із супермаркетів міста, де зчинилася сварка між покупцем і продавцем. Патрульні виїхали на виклик, але не знайшли на парковці супермаркету вільних місць, окрім місця для інвалідів. Поспіхом вирішують паркувати автомобіль на єдине вільне місце, але, побачивши, що їх усі фотографують, передумали, розвернулися і поїхали шукати місце далі. В кінцевому результаті, вдалося поставити автомобіль деінде, конфліктну ситуацію поліцейські вирішили. Тим не менш, деяким громадянам вдалося зробити фото, ніби автомобіль «стоїть» на місці для інвалідів, хоча, наголошую, він там не став, а лише розвернувся. Через це фото в мережі Інтернет на патрульну поліцію посипалися звинувачення. Але ніхто не поцікавився, чому він це зробив».

Вчимося бути кращими

Як розповіла начальник УПП, патрульні постійно працюють над своїм удосконаленням: «Наші працівники проходять навчання на базі управління патрульної поліції. Там вони вивчають адміністративну практику, тонкощі законодавства, правильно заповнювати адміністративні матеріали, оформляти ДТП, займаються фізичною, медичною підготовкою, удосконалюють свої вміння керувати автомобілем. Тобто є постійна тенденція до розвитку. Звичайно, ми зацікавлені, аби патрульні з кожним днем, тижнем, місяцем «росли», адже в роботі поліцейських усі ситуації різні й індивідуальні. За 100 днів роботи нереально набратися такого досвіду, аби, не замислюючись, реагувати на всі 100%. До того ж законодавство постійно змінюється».

Загальна статистика свідчить про нашу роботу

Підсумовуючи зустріч, М. Бреславська наголосила, що загальна тенденція щодо порушників, на її думку, є позитивною: «У патрульних уже є деякі напрацювання і плани на майбутнє. Статистика демонструє досить гарні показники, тому, вважаю, ми на правильному шляху до зупинення злочинності й правопорушень на дорогах. Вдячна громадянам, які допомагають патрульним, звертаються до нас, повідомляють про порушників. Спільними зусиллями нам вдасться змінити ситуацію кардинально. Головна наша мета – зробити дороги безпечними, як для водіїв, так і для пішоходів.

Загалом ситуація на території міста контрольована, особовий склад дієвий, спроможний виконувати службові завдання й забезпечувати громадську безпеку. Адже патрульні поліцейські віддано служать українському народові. Я вірю в людей, з якими працюю, і пишаюся ними. Мені б дуже хотілося, аби бориспільці завжди довіряли патрульним і співпрацювали з ними. Бо саме від довіри залежить наше майбутнє. А від посмішки та добрих слів містян — наш бойовий дух», – підсумувала начальник УПП.

100 днів роботи у цифрах

6443 події опрацьовано патрульними поліцейськими за звітний період, 3617 з них – призначено самими правоохоронцями, інші надійшли через номер 102.

5 хвилин – середній час реагування поліцейськими на виклик.

3500 адміністративних матеріалів складено на порушників правил дорожнього руху.

245 ДТП трапилося за звітний період, 19 з них – за участі осіб у стані алкогольного сп’яніння. 4 летальні випадки. Згідно із статистикою, найбільше водіїв напідпитку реєструється у ніч з п’ятниці на суботу, в суботу і неділю.

250 посвідчень водія вилучено у правопорушників.

156 адміністративних матеріалів щодо охорони громадського порядку склали патрульні, 84 з яких за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу у громадських місцях у нетверезому стані, 31 факт дрібного хуліганства, 22 постанови винесено за куріння у заборонених місцях.

187 крадіжок зареєстровано, 10 з них розкрито патрульними.

225 сімейних сварок вдалося врегулювати поліцейським.

1224 правопорушення на території аеропорту «Бориспіль» зареєстрували патрульні поліцейські.

4091 профілактичну бесіду виховного характеру проведено правоохоронцями.

1025 звернень громадян надійшло до УПП.

500000 грн – загальна сума штрафів, виписаних патрульними за звітний період.

Ольга РОГАЧ, «ТС»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування