A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

В обласній раді обговорили впровадження медичної реформи

Дата: 06.08.2016 16:27
Кількість переглядів: 587

«Ми, як обласна рада, маємо створити всі умови для порятунку життів наших мешканців. Адже хворий довіряє лікарю головне - своє життя. І пацієнт має бути впевнений, що лікар має всі можливості для його порятунку. Тому ми будемо підтримувати всі якісні ініціативи, які допоможуть вивести медичну галузь Київської області на новий рівень. Щоб Київщина була прикладом для всієї України. Щоб кожен наш громадянин знав, що його життя в надійних руках», - сказала голова Київської обласної ради Ганна Старикова під час робочої зустрічі зі спеціалістами медичної галузі.

Участь в зустрічі взяла також народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко. За словами народного депутата, кошти обласного бюджету мають бути направлені максимально ефективно, а сама медицина –  орієнтована на пацієнта.

«Потрібно ефективно використовувати кошти держбюджету, щоб підвищувати якість медичної послуги для пацієнтів. І тут визначальною є роль розбудови первинної ланки медичної допомоги, допомога місцевим бюджетам відкривати амбулаторії сімейної медицини. Потрібно вибудовувати відносини між сімейним лікарем та пацієнтом, адже чим меншою буде дистанція між ними, тим більше люди будуть звертатись до лікаря первинної ланки. Це якісно відобразиться на стані медичного забезпечення. Кошти будуть ефективно використовуватись по різним рівням медичної допомоги», - зазначила Ірина Сисоєнко.

Робоча зустріч пройшла за участі представників Міністерства охорони здоров’я України, науковців та очільників медичних закладів області. Народний депутат Ірина Сисоєнко поінформувала, що ці фахівці були залучені до впровадження медичної реформи в Херсонській області, тож їхній досвід буде корисний для Київщини.

Також у нараді взяли участь перший заступник голови Київської облради Володимир Майбоженко, заступник голови облради Микола Стариченко, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Наталія Бігарі.

Присутні обговорили найпроблемніші питання галузі: госпітальні округи, екстрена медична допомога та амбулаторії сімейної медицини. Наступні зустрічі в подібному форматі пройдуть за обговоренням вже конкретного плану реформування медицини в Київській області. 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано