A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Бориспільщина відзначила 26-й День народження держави в Горі

Дата: 28.08.2017 16:19
Кількість переглядів: 685

26-ий День народження держави Бориспільщина зустрічала в Горі. До пристоличного села з’їжджалися всі охочі насолодитися дійством: разом порадіти спільним успіхам, згадати героїв нашого часу, які відвойовують мирне небо над Україною. Одне слово, гостей назбиралася сила-силенна! Хіба що ледачий чи байдужий не приїхав на районну гостину.

Гірський сільський голова Роман Дмитрів як справжній господар зустрічав приїжджих. Справа в тому, що районні заходи співпали з Днем села Гора. Отож горянам поталанило двічі! Дійство відбувалося на центральній площі села, яку перетворили на справжню «лялечку». Алеї троянд, Герб держави, майстерно вимощений мозаїкою, кольорові кульки, дитячі атракціони, аніматори і мильне шоу, солодка вата… А ще – Чемпіонат України «Богатирські ігри» з головним суддею Василем Вірастюком, майстер-класи, флешмоби, фотовиставки та фотоконкурси.

Та чи не найголовніша окраса – фестиваль сільських рад району. Сотворивши вінок з умовних садиб, що уособлювали кожне село Бориспільщини, учасники святкувань зачарували і піснею, і частуванням, і веселим словом, і добрими побажаннями. Та чи можна передати на папері дух гостинності, запах короваю і різноманіття української вишивки?

Влада району заходить до кожної «господи». «Контролюють» процес сільські голови. Варто сказати, що це їх стараннями зроблено цю презентацію. Наші краяни намагаються якнайкраще почастувати очільників району, серед яких заступник голови РДА Сергій Білецький, заступник голови районної ради Іван Недогибченко, керівник апарату РДА Ірина Тур, директор департаменту агропромислового розвитку КОДА Дмитро Нестеренко, начальник районного відділу культури Неля Кияшко, начальник районного управління агропромислового розвитку Михайло Пензай і, звичайно ж, господар села Роман Дмитрів. Вареники, пиріжки, млинці, сало, смажені поросята, кури, качки, домашні ковбаси, риба – такого розмаїтого меню не знайдеш у вишуканих українських закладах ресторанного господарства. А головне – все зроблене з душею!

Тільки-но завершилося частування, як благословив свято дощ. Люд із парасольками, в дощовиках наближався до головної сцени. Саме там на всіх чекала урочиста церемонія нагородження та святковий концерт. І така стихія природи не завадила, аби все пройшло на рівні. І. Недогибченко та С. Білецький передали вітання від перших осіб району: голови РДА Олександра Туренка та голови райради Владислава Байчаса. А потім до сцени раз-по-раз піднімалися люди, які славлять Бориспільщину своєю працею. З рук керівників району обласні нагороди отримали голова правління Бориспільського районного споживчого товариства Костянтин Струков та Сошниківський сільський голова Олександр Іщенко. Почесними грамотами Бориспільської районної державної адміністрації та Бориспільської районної ради нагороджено бібліотекарів, лікарів, вчителів та вихователів, учасників бойових дій та ветеранів праці. Заступник командира батальйону підполковник Олександр Болькін вручив Почесні грамоти та Подяки волонтерам, які допомагають нашим військовим у зоні АТО. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків, які не повернулися з війни, тих, хто не дожив до сьогодні, захищаючи східні кордони нашої держави. Щемливий і хвилюючий момент – на сцену запросили брата загиблого земляка-захисника Миколи Сліпченка: державну нагороду йому вручили Сергій Білецький та військовий комісар Бориспільського ОМВК Роман Горбач.

Місцевий настоятель отець Сергій привітав громаду Бориспільщини з державними святами і рідне село з Днем народження, благословивши на добрі діла і світлі помисли. Від імені парафіян священик висловив подяку сільському голові Р. Дмитріву, вручивши книгу-книг, котра іменується «Біблія», де можна знайти відповіді на будь-яке житейське запитання.

Зі сцени лунали голоси відомих виконавців: народного артиста України Олеся Харченка, члена Національної спілки журналістів України, члена Національної спілки письменників України, рогозівця Анатолія Сахна, учасника музичного талант-шоу «Х-фактор», дударківця Сергія Денисенка…

А що вже багатою є наша народна творча спадщина! Фольклорні колективи району – народний аматорський ансамбль «Любарчанка» (Любарецька сільська рада), «Червона калина» (Великоолександрівська сільська рада), «Криниченька» (Глибоцька сільська рада), «Дивограй» (с. Малі Єрківці), фольклорний гурт «Купава» із села Дударків, ансамбль «Оберіг» Головурівської сільської ради, народний аматорський вокальний ансамбль «Дніпрові дзвони» (с. Кийлів), новостворений вокальний ансамбль «Родина» з Гнідина – вкотре це підтвердили.

І невимовна гордість окрилила душу, коли народний артист України Олесь Харченко та народний аматорський козацький гурт «Отаман» разом з усією громадою оживили Гімн Бориспільського району.

Хлібом-сіллю шанували дорогих гостей. А на сцену вже піднімався оркестр Почесної варти окремого полку Президента України. Вогняне шоу, дискотека… Горяни святкували День народження свого села.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення



 



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано