A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

На сесії районної ради: Для спільної справи партійність й амбіції ні до чого

Дата: 17.05.2017 16:13
Кількість переглядів: 725

27 народних обранців  із 34-их приймали рішення на 12 сесії Бориспільської районної ради. Головував на пленарному засіданні Владислав Байчас. Активну участь в обговоренні та прийнятті рішень взяли заступник голови районної ради Іван Недогибченко, заступники голови РДА – Володимир Солдатенко та Роман Шуменко, керівники структурних підрозділів, управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови.

Депутати оперативно приступили до розгляду питань порядку денного: затвердили звіт голови районної ради за звітний період; делегували представників району для роботи у складі госпітальної ради Лівобережного госпітального округу; внесли зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2017 рік, відповідно і до бюджету; затвердили звіт про виконання бюджету за 3 місяці поточного року; затвердили міськрайонну програму забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет та районну програму «Онкологія», затвердили програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян тощо.


 

Розподіляли кошти рівномірно між сільськими радами

Начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Наталія Паніна озвучила доповнення до програми розвитку в частині будівництва, капітального ремонту соціальних об’єктів соціальної сфери. На соціально-економічний розвиток населених пунктів, а саме – на ремонт доріг виділено 3.5 млн грн, дороги ремонтуватимуть на території Сошниківської, Старівської, Головурівської, Любарецької та Рогозівської сільських рад. За бюджетні кошти придбають автобус для Великоолександрівської школи; виготовлять проектно-кошторисну документацію для відновлення тиру Гнідинської школи; утеплять дитсадки в Кучакові та Любарцях; відновлять будівлю опорного навчального закладу у Воронькові.

«Ми ведемо реєстр, і в розрізі кожної сільської ради намагаємося розподіляти кошти рівномірно, в першу чергу, вирішуючи нагальні питання. Вся наша робота спрямована лише на розвиток нашого району, благо наших земляків», — наголосив Владислав Байчас. Тож за  рішення натиснули на кнопки 25 народних обранців, двоє депутатів-свободівців – Гордієнко та Сигнаєвський – проголосували проти.

Врешті-решт слово взяв депутат Олександр Зубчук, який вже понад місяць обіймає посаду заступника голови правління з соціальних питань компанії «Миронівський хлібопродукт» (до цього часу два десятки років очолював «Старинську птахофабрику» у Мирному): «Закінчився час розподіляй і володарюй. Настав час – об’єднуй і створюй. У районі є кошти, є куди їх вкладати і вирішувати багато соціально-економічних питань. Хто поважає себе і землю на якій живе – справжній патріот. Не треба ділитися на партії. Ми робимо спільну справу на благо наших людей. Амбіції тут ні до чого. У районі є господарський механізм, кошти, бачення першочергових завдань. Будемо разом – усе у нас вийде. Кому потрібні незрозумілі позиції та перепони?»


 

18 млн грн — перевиконання за три місяці

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш звітувала про виконання бюджету за три місяці. Вона наголосила, що бюджетоутворюючим податком є податок на доходи з фізичних осіб. Нині зі збільшенням мінімальної заробітної плати надходять і більші податки. За перший квартал перевиконання становить близько 18 млн грн. Станом на 1 травня – це 22 млн грн. Відповідно до отриманих від головних донорів бюджету находжень, проводяться видатки державного бюджету і поточні видатки. Капітальні видатки освоюються меншою мірою, в основному, через проведення порогових закупівель, закупівель в системі «Прозоро».


 

Анна Ільчишина та Олександр Щур – у госпітальній раді

І. Недогибченко наголосив на реформуванні охорони здоров’я. А саме – на створенні госпітальних округів. На Київщині буде чотири таких округи. Причому, на лівому березі функціонуватиме  округ, який раніше називали Броварським, наразі – Лівобережний. Для повноцінної роботи округу створюється госпітальна рада. Квота для нашого району – дві особи. Депутати делегували до госпітальної ради Лівобережного госпітального округу голову постійної комісії з питань гуманітарної сфери Анну Ільчишину та головного лікаря ЦРЛ Олександра Щура


 

І у Гнідині є «Розмаїття» культури

Попередньо на сесії було затверджено перелік закладів культури базової мережі району. Тоді в переліку був відсутній заклад культури Гнідинської сільської ради. Гнідинський сільський голова Олександр Лазаренко доклав зусиль, аби і в рідному селі з’явився осередок культури: ним став Гнідинський центр культури та дозвілля «Розмаїття». Наразі єдина сільська рада, якій бракує осередку культури на селі, – Гірська.


 

Один за п’ять

І. Недогибченко поінформував, що до райради надійшов лист від керівництва ЦРЛ щодо створення нового комплексного структурного підрозділу лікарні «Лабораторно-діагностичне відділення» замість існуючих п’яти окремих діагностичних служб, що дозволить раціональніше використовувати наявні матеріальні та кадрові ресурсів. Депутати підтримали звернення, погодивши нову структуру та, відповідно, новий штатний розпис Бориспільської ЦРЛ.


 

Не допустити ринкового обігу земель

Депутати підтримали звернення до Верховної Ради України народного депутата Сергія Міщенка щодо недопущення прийняття Закону України «Про ринковий обіг земель сільськогосподарського призначення в Україні». Керівник фракції «Аграрна партія України» Микола Кононенко звернувся до сільських голів на найближчих сесіях розглянути це питання.


 

РІЗНЕ

Прийнято рішення щодо перейменування ОНЗ «Вороньківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» на ОНЗ «Вороньківський навчально-виховний комплекс» та затверджено новий статут.

Дано доручення районному відділу молоді та спорту опрацювати питання організації та проведення змагань з футболу.

Голова постійної комісії з  питань законності, правопорядку та боротьби з корупцією Віктор Сайко презентував книгу свого земляка, директора районного краєзнавчого музею Петра Зінченка «На зрізі розкопу» (Археологія і топоніма Бориспільщини). Залишивши в дарунок доробок іванківського краєзнавця, народний обранець закликав владу, депутатів підтримувати краєзнавчий музей – паспорт Бориспільського району.

Голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та благоустрою, керівник КП «Благоустрій»Андрій Величенко запропонував створити комісію, яка разом із сільськими головами детально вивчила б питання стихійних сміттєзвалищ у районі.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення



 



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано