A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

На черговій сесії районної ради

Дата: 19.06.2018 15:48
Кількість переглядів: 753

14 червня  під головуванням Владислава Байчаса відбулося чергове пленарне засідання двадцять першої сесії районної ради. 28 районних обранців взяли участь у прийнятті важливих рішень життєдіяльності нашого краю. Активно долучились до обговорення питань порядку денного голова РДА Олександр Туренко, його перший заступник Руслан Садовський, заступник голови РДА Сергій Білецький, заступник голови райради Іван Недогибченко, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району, сільські голови.

Кілька пропозицій доповнили порядок денний пленарного засідання:

Стосовно  міського центру первинної  медико-санітарної допомоги, що запрацює з 1 липня. Справа в тому, що три медичні амбулаторії входили до структури районного центру, а їхнє майно було придбано за кошти міста.  До порядку денного включили питання щодо передавання деякого майна з районного до міського центру, а пізніше й віддали цьому питанню всі 28 голосів.

Депутат Олександр Сигнаєвський з фракції ВО «Свобода» озвучив колективне звернення Великоолександрівської громади до районної ради з подальшим його направленням до Державної  архітектурно-будівельної інспекції України з приводу незаконної забудови об’єкта  в с. Чубинське. Голова постійної комісії з питань земельних відносин, комунальної власності, будівництва та архітектури Антон Мотрич запевнив, що  звернення надійшло до постійної комісії в день роботи сесії і тому вивчити питання не вдалося. Голова РДА О. Туренко констатував: «На моє ім’я надійшло звернення Великоолександрівської громади. Об’єкт комісійно обстежили, акт готовий, є відповідні висновки. Не приховую, порушення існує, адже житлова й комерційна будівлі – це різні  речі. Ми працюємо над цим. Це питання часу». Голова районної ради В. Байчас зауважив: «Звернення надійшло на адресу голови РДА, адміністрація й займається цим питанням у правовому полі. У нас лише саме звернення, немає підтверджувальних  документів, що будівництво незаконне. А якщо потрібне рішення сесії, то не бачу в цьому проблеми» Зберемо кворум і приймемо рішення які питання». А поки що питання зняли з порядку денного.

 

Доповнювали, вносили зміни, делегували…

С. Білецький озвучив доповнення двома об’єктами Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2018 рік: це виготовлення проектно-кошторисної документації на фасад Старинської ЗОШ та Глибоцької ЗОШ, а також упорядкування питання щодо адреси об’єкта в с. Мартусівка по пров. Шкільний, 3, аби вона відповідала зазначеній у технічній документації.

Внесли зміни до кількох районних програм, які пов’язані з приведенням у відповідність до виділення бюджетних асигнувань  показників  якості, ефективності,  кількості продуктивності. Відповідний трансферт 100 тис. грн. – територіальному відділенню Національної поліції для закупівлі комп’ютерного обладнання («Програма забезпечення профілактики правопорушень та публічної безпеки на території Бориспільського району в 2018 році»). Збільшено показник надання матеріальної допомоги кожному районному депутату до 100 тис. грн («Районна комплексна цільова програма «Турбота» на 2017-2019 рр.). І. Недогибченко додав, що на засіданні президій дійшли до спільної думки, що постійна комісія з питань регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів розгляне це питання і розмір допомоги прив’яжуть до кількості виборців на округу, оскільки у районі велика диспропорція між виборчими округами. Наприклад, одну сільську раду представляють чотири депутати, а три сільські ради  – жоден.

 

23 серпня відзначатимемо 95 років утворення Бориспільського району. Святкування проходитиме на центральній площі Борисполя, тож збільшено й бюджетні асигнування в програмах: розвитку культури у районі та відзначення державних і професійних свят, ювілейних дат, здійснення представницьких та інших заходів.

 

Наприкінці квітня Уряд вніс зміни до умов оплати праці органів місцевого самоврядування, тому упорядкували нові посадові оклади апарату райради та умови оплати праці керівного складу. Свободівці утрималися.  Що  рішення Уряду для них не є обов’язковим!? Так само вони голосували і за зміни до бюджету.

 

Триває реформа первинної ланки медицини. На минулих сесіях депутати прийняли рішення про делегування  повноважень РДА районними комунальними підприємствами.  Після відповідних реєстраційних дій список доповнили Комунальним некомерційним підприємством «Бориспільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», який раніше функціонував як комунальний медичний заклад.

 

А. Мотрич повідомив, що минулого року депутати приймали рішення про укладення Концесійного  договору з ТОВ «Скандіагностик». Депутати одноголосно продовжили термін договору до кінці 2018 року.

 

До райради звернувся «Райффайзен Банк Аваль» з клопотанням надати в оренду приміщення, що знаходиться за адресою: м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, 79-В. Площа перевищує 200 кв. м, тому питання винесено на розгляд сесії. Новий договір оренди – 2 роки 11 місяців. Рішення було прийнято позитивне.

Своїм рішенням депутати прийняли у комунальну власність територіальних громад сіл Бориспільського району безхазяйне майно: дороги по вулицях Запорізька-Північна-Завокзальна до перехрестя з кільцевою  дорогою в адміністративних межах Дударківської сільської ради та передали на баланс КП «Благоустрій» , а також  затвердили комісію з питань прийому-передачі. Якими будуть подальші дії – покаже час.

Гідним громадянам району  – відзнака «За заслуги перед громадою»

Оргкомітет з підготовки та відзначення 95-річчя утворення району подав пропозицію, аби заснувати Почесну відзнаку райдержадміністрації і районної ради «За заслуги перед громадою». Депутати одноголосно підтримали це рішення. У районі вже є найвища відзнака «Почесний громадянин Бориспільського району», до неї додалася ще одна, не менш важлива. Цією відзнакою на урочистостях нагородять кращих земляків, які внесли вагомий внесок у розвиток району.

Створили шість освітніх округів

Серед закладів загальної середньої освіти району створено шість освітніх округів. До освітнього округу № 1 ввійшли: ОНЗ «Вороньківський НВК «ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дитячий садок» з Кийлівською філією; Глибоцька, Головурівська, Процівська та Ревнівська школи. Освітній округ № 2: Любарецька, Мирненська, Рогозівська, Сошниківська, Старинська школи.  Освітній округ № 3 охопили: Іванківська, Кучаківська, Сеньківська. Освітній округ№ 4: Великоолександрівська та Дударківська. До округу № 5 долучили ОНЗ «Щасливський НВК «ліцей-загальноосвітня школа- дитячий садок» з Пролісківською філією. Освітній округ № 6: Вишенська та Гнідинська ЗОШ.

Аби оновити шкільний парк

Також депутати затвердили районну Програму «Шкільний автобус» на 2018-2021 роки. Начальник управління гуманітарного розвитку Микола Каськів наголосив, що автопарк налічує 16 шкільних автобусів. З них десять експлуатується більше десятка років. Затвердження програми сприятиме залученню коштів обласного та районного бюджетів задля оновлення шкільного парку, організації безпечного, регулярного та безоплатного проїзду  сільських учнів, дошкільнят, вихователів та вчителів.

Два рішення представив Віталій Гордієнко з ВО «Свобода». Звернення до ВРУ щодо ухвалення Антиолігархічного пакета докорінних перетворень депутати не підтримали вже вдруге.  За інше – звернення Бориспільської районної ради до президента, КМУ, ВРУ, Ради національної безпеки і оборони щодо захисту інституції сім’ї в Україні районні обранці проголосували одноголосно.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано