A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

"Будинок пристарілих"у Ревному обзавівся власною котельнею

Дата: 27.04.2017 15:47
Кількість переглядів: 3022

Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання у с. Ревне Бориспільського районного територіального центру вже понад два тижні користується новою модульною газовою котельнею для обігріву приміщення. Дісталася вона соціальному закладу від Мартусівської сільради у вигляді благодійної допомоги. Встановлення та відновлення пункту обігріву профінансували Бориспільська РДА і Бориспільська районна рада. Обійшлося це районному бюджету у майже 360 тис. грн.

 


 

 

 

 

«Тепер у приміщенні 19 градусів тепла»

Сьогодні у цьому будинку проживає 50 осіб похилого віку, половина з них – «лежачі». За словами сестри-господарки закладу Катерини Онищенко, зважаючи на вік і стан здоров’я, ці люди потребують постійного догляду, уваги і комфортних умов для проживання. Загалом заклад забезпечує своїх підопічних всім необхідним: цілодобовим медичним супроводом, чотириразовим харчуванням, чистими кімнатами, водопостачанням, навіть невеличкою бібліотекою і «плазмовим» телевізором. А віднедавна тут з’явилася ще й котельня, завдяки якій у приміщенні завжди підтримується тепло.

«Порівняно з тим, як було раніше, тепер стало набагато тепліше», – розповідає К. Онищенко. Жінка тішиться, що сьогодні у кімнатах температура повітря не опускається нижче 19 градусів за Цельсієм. «Через похолодання багато бюджетних установ закривалося, наприклад, школи, садочки. Нашим же підопічним піти нікуди, адже це їх єдиний прихисток. Тому для нас ця котельня стала справжнім порятунком», – підкреслила соцпрацівник. За її словами, ще одним «плюсом» власної котельні є можливість регулювати кількість тепла самостійно.

Газове опалення допоможе зекономити

Як розповів директор Бориспільського районного територіального центру обслуговування населення Борис Мостовий, раніше приміщення «стаціонару» опалювалося з центральної котельні, яка діяла на альтернативному виді палива. Проте «альтернатива» виявилася досить дорогим задоволенням: щомісяця заклад отримував рахунки на близько 60 тис. грн. Тож газова котельня виявилася не лише чудовим способом «пережити» холодну весну, а й економити на опаленні у майбутньому. «Вважаю, рахунки на «тепло» будуть меншими принаймні вдвічі. Точніше, можна буде сказати лише взимку», – зауважує Б. Мостовий. Окрім цього, за інформацією директора терцентру, для ще більшої економії на опаленні цього року планується зробити утеплення будівлі «стаціонару» за кошти районного бюджету.

До речі, за словами Б. Мостового, котельня дісталася закладу понад 1,5 року. Але через необхідність отримання низки дозволів з різних інстанцій, як обласного, так і районного рівня, процес встановлення пункту обігріву дещо затягнувся. Однак результат перевершив всі очікування.

До слова, стаціонарне відділення тимчасового або постійного проживання – єдиний заклад для одиноких престарілих на теренах Бориспільщини. Відкритий ще у 1991 році. Проте за цей час його стан лишається досить пристойним, що є заслугою керівництва району, спонсорів і, звичайно ж, персоналу соцзакладу.

Ольга Рогач, «ТС»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано