A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Організація харчування дітей району

Дата: 19.12.2016 15:05
Кількість переглядів: 669

За словами Миколи Каськіва, начальника районного відділу освіти, наразі гарячим харчуванням у  загальноосвітніх навчальних закладах району охоплено 5407 учнів (86 %).

Із них 1- 4 класів – 2862  учні (100%), 5 - 11 класів – 2545 (74 %).

            У районі організовано безкоштовне харчування  для  1232 учнів:  73  учнів - сиріт та позбавлених батьківського піклування (100%),  47 – з малозабезпечених родин (100%).

            Минулого  навчального  року за рішенням сесії Бориспільської районної ради безкоштовно харчуються також  діти, батьки яких є  учасниками АТО (183 особи), тимчасово переміщених (19 осіб), діти-інваліди (36 осіб), діти з багатодітних родин (229 осіб), діти-напівсироти (44 особи)  та діти з родин, які потрапили в складні життєві обставини (601 особа).

                        Овочева продукція в усіх закладах заготовлюється в необхідній кількості. В основному,  овочі надають  місцеві фермерські господарства, частково – батьки, а частина шкіл має овочі із власних ділянок (Вороньківська, Головурівська, Дударківська, Мирненська, Старинська ЗОШ).

                        Вартість обідів для пільгових категорій складає 12 гривень 66 копійок  на одну дитину в день.          

            Середня вартість обіду для дітей, які харчуються за батьківські кошти, становить 8 гривень (від 6,5 грн. до 10 грн.).

            У 20 школах працює 43 групи  продовженого дня, харчування в яких здійснюється за батьківські кошти. Вартість обіду в середньому становить 9 -12 гривень.

            Здешевлення харчування здійснюється за рахунок заготовлених овочів, фруктів, інших продуктів, які заклади отримують безкоштовно.

            Середній показник виконання натуральних норм харчування в ЗНЗ району за вересень-листопад 2016 року становить 90%. У зв’язку з підвищенням цін на продукти харчування та сировину не в повному обсязі виконуються норми споживання риби, фруктів, соків.

            Важливу роль в організації раціонального та безпечного харчування учнів відіграє належна матеріально - технічна база харчоблоків шкіл.
При підготовці до нового 2016/2017 навчального року в усіх шкільних їдальнях проведено поточні ремонти приміщень, овочесховищ. У Процівській, Вороньківській, Кіровській, Мирненській, Сеньківській  ЗОШ  проведено капітальні ремонти харчоблоків та їдалень.

            Шкільні харчоблоки забезпечені холодною та гарячою проточною водою, в основному забезпечені дезінфікуючими,  миючими засобами відповідно до санітарних вимог.  У закладах проводиться  робота   щодо ремонту,  заміни та придбання нового технологічного обладнання.

                        У  дошкільних навчальних закладах району 2720 дітей (100%)  охоплені 3-х разовим гарячим харчуванням.

            Відповідно до рішення сесії Бориспільської районної ради від 19.02.2015 № 436-33-VI в сільській місцевості 60% вартості харчування сплачується з районного бюджету, а 40%  становить батьківська оплата. Повна середня вартість харчування в середньому  становить по 26 гривень.

 Безкоштовно харчуються  27 дітей. З них 6 дітей - сиріт, 16 дітей з малозабезпечених родин, 7 дітей – інвалідів, 76 дітей, батьки яких є учасниками АТО. 50 % від вартості харчування сплачують багатодітні родини (320 дітей).

Повна вартість харчування для дітей від 1 до 3 років становить 22,2 грн., для дітей від 3 до 6 років – 33,9 грн.

Середній показник виконання натуральних норм харчування в ДНЗ становить 96 %. Не в повному обсязі виконуються норми споживання сиру кисломолочного, молока, риби та фруктів.

            До  початку 2016/2017 навчального року в харчоблоках дитячих садків проведено ремонти технологічного обладнання, приміщень харчоблоків,  овочесховищ, комор для зберігання продуктів. Проведено ремонт та часткову заміну плит у дошкільних навчальних закладах. Капітальні ремонти харчоблоків здійснено в ДНЗ «Сонечко» с. Любарці та ДНЗ «Ялинка» с. Старе.

            Для забезпечення дошкільних навчальних закладів продуктами харчування та сировиною здійснюються тендерні закупівлі. Відділом освіти райдержадміністрації в 2016 році було проведено 7 процедур конкурсних торгів на закупівлю продуктів харчування (яловичина, свинина; молоко; кефір, сметана, йогурт; сир кисломолочний; вершкове масло; м'ясо птиці та філе куряче; морожена риба та філе).

          


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано