A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

День партизанської слави у Старому – як честь, обов’язок і пам’ять

Дата: 22.09.2016 14:40
Кількість переглядів: 667

У стінах Старинської школи вшановували героїчний подвиг партизанів і підпільників Другої Світової війни. На тематичну лінійку до старинських школярів завітали керівник апарату РДА Ірина Тур, голова районної ветеранської організації Микола Недождій, його заступник Раїса Самойленко, Володимир Дмитренко, начальник районного відділу молоді та спорту, Катерина Паламарчук, в.о. начальника районного відділу культури, Катерина Стоміна, в. о.  начальника відділу організаційної роботи РДА, голова ради ветеранів Старівської сільської ради Микола Фіненко.

Сергій Кравченко, директор школи, привітав присутніх з Днем партизанської слави та 73-ю річницею визволенням рідного села від окупантів. Він наголосив, що  завдячуючи безстрашній і непримиренній боротьбі партизанів і підпільників земля України горіла під ногами в фашистів. А пам'ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої  праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче — життя. Ірина Тур, керуюча апаратом РДА, подякувала вчителям і учням за світлу пам’ять про своїх земляків-визволителів: « Нехай День партизанської слави передається з покоління в покоління і надалі, нехай зберігає в наших серцях такі поняття, як Батьківщина, честь, обов’язок і пам’ять».

Десятикласники зібрали цікавий матеріал про партизанський рух на Бориспільщині, Україні. Усі присутні із захопленням перегортали цікаві сторінки нашої історії про яку не можна забувати ні нам, ні прийдешнім поколінням. А потім низько схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя. Квіти рідної землі поклади до підніжжя пам’ятника юній зв’язковій партизанського загону імені Щорса – Фросі Вороні, що височіє на території школи, та землякам-захисникам.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано