A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«Барвам України» - 20!

Дата: 28.03.2017 14:29
Кількість переглядів: 601

Кажуть, що любов – таке ж високе мистецтво як і музика… І без отої любові до музики життя втрачає будь-який сенс… Щочетверга на репетицію до районного відділу культури поспішають артисти. Їхні стежки з сіл району, міста Борисполя сходяться тут, у невеликій залі. Хоча на перший погляд у простих, здавалося пересічних людях важко впізнати талант. Це на перший погляд. Придивившись, ти розумієш, що вирізняє особистостей  із сірої маси – блиск в очах, окриленість і якась особлива любов до пісні…Біля міського будинку культури метушаться люди – поціновувачі і шанувальники отого  найвищого мистецтва. Ще кілька хвилин й улюблені місцеві артисти подарують душі нові крила… І так вже два десятки років. На сцені – «Барви України».


 

А почалося все в 1997 році. Тоді згуртувалися воєдино два народні колективи – інструментальний ансамбль «Українські музики» (керівник Юрій Бурчак) та вокальний ансамбль «Веселка» ( керівник Жанна Бурчак). Отак і народилися «Барви України», духовними батьками яких і до нині є талановите подружжя Бурчаків, заслужених працівників культури України.

 Ідея об’єднання творчих колективів ансамблю пісні й танцю належала колишньому директору Бориспільського заводу «Прометей» Вахтангу Убірії, його ідеєю було назвати колектив так гучно і колоритно – «Барви України». Спочатку ансамбль діяв  при підприємстві, пізніше і до цього часу – при районному відділі культури.

 5 березня 1997 рік – перша репетиція ансамблю, а через кілька місяців, у червні артисти дарували свій перший концерт.

Колектив налічував лише 12 жінок, двох чоловіків, шестеро оркестрантів та хореографічну групу, художнім керівником якої  була артиста балету Ленінградського мюзикхолу, артистка балетної групи Черкаського народного хору, артистка Київського мюзикхолу   Світлана Новодворська.


 


 

Мчали роки… Ансамбль оновлювався, ріс,  молодів й набирався досвіду. Чимало його учасників  і до нині співають у «Барвах…» Скільки талановитих земляків стали їхніми хорошими друзями! І в цей день вони прийшли розділити свято – поет Микола Бровко, композитор  Микола Халамай, Світлана Новодворська разом з народним аматорським хореографічним ансамблем «Міленіум», Наталія Пилипчук і її вихованці -  учасники зразкового хореографічного ансамблю сучасного танцю «Грація»,  Ірина Хижна та Людмила Мартиненко  з народним хореографічним ансамблем «Радість»…


 

У залі жодного вільного місця. Кожна пісня «на біс», з найщирішими оваціями і словами вдячності: від імені голови райради Владислава Байчаса та його заступника Івана Недогибченка вітання полинули з вуст Ольги Малишевської, радника голови райради, Валерія Ксьонзенка, депутата Київської обласної ради. Саме завдяки йому та ще одному  обласному депутату  Юрію Чередниченку побачила світ книга, присвячена 20-й річниці ансамблю. Автором і упорядником книги  «Ми – Барви твої, Україно»  стала учасниця ансамблю  Наталія Левчук, редактором – Ольга Малишевська. Нагороди і цінні подарунки співакам вручила Неля Кияшко, начальник районного відділу культури.

На сцену піднялася й одна з перших учасниць ансамблю «Веселка», ансамблю «Барви України» Валентина Адаменко, здоровила  духовних батьків солістка Надія Гайдамака.

Віншували колектив і представники міської влади  - заступник міського голови Людмила Пасенко, начальник  відділу культури Наталія Погребна, директор будинку дитячої та юнацької творчості Наталія Тименко, перша ведуча ансамблю «Барви України» Світлана Бевз, художній керівник Бориспільського муніципального театру Галина Поминальна.

 …З усього дійства переді мною ще й досі ота мить концерту, коли зустрічаються очі Жанни та Юрія Бурчаків. Коли без слів ці обдаровані Богом, близькі люди окрилюють пісню…  Нехай так буде ще довго-довго…

Алла БОГУШ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано