A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Із зали засідань. На 30-й сесії районної ради

Дата: 19.07.2019 14:12
Кількість переглядів: 2751

18 липня відбулося чергове засідання 30 сесії Бориспільської районної ради. У прийнятті важливих рішень життєдіяльності району взяли участь 27 депутатів із 34-ох, голова районної ради Владислав Байчас, в. о. голови РДА Руслан Садовський, сільські голови, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району.

ВДЯЧНЕ СЛОВО ЗА СПІВПРАЦЮ

На початку засідання слово надали Олександру Туренку, якого згідно з розпорядженням № 513/2019 президента України, датованим 11 липня, звільнено з посади голови Бориспільської РДА «у зв’язку із закінченням строку повноважень Президента України». О. Туренко подякував громаді району за плідну співпрацю протягом двох років:

– Для мене це був дуже гарний досвід. Скажу відверто, мав побоювання, що не справимось, не зможемо зробити ключові проєкти для розбудови району. Але у нас усе вийшло, і навіть більше, ніж я очікував. Наразі Бориспільщина йде твердою ходою, розвивається, має потужний потенціал. Дякую за співпрацю районній раді, колективу райдержадміністрації. За всіма результатами ми з вами – кращі. Дякую фракції ВО «Свобода» за критику. Єдине, що хочеться їх попросити, аби на сьогоднішньому засіданні, на відміну від попередніх, свободівці підтримали всі рішення сесії, бо кожне з них – важливе.

Присутні оплесками проводжали керманича району, адже хто б там що не говорив, було зроблено багато на благо Бориспільщини і її людей.

ЯК ЗАБЕЗПЕЧИТИ ЖИТЛОМ УСІХ ДІТЕЙ-СИРІТ?

Депутати збільшили статутний капітал комунальних підприємств «Бориспільрайпроект» та «Благоустрій» на 500 тис. грн та на 1 млн 200 тис., відповідно. Затвердили Програми: відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян району на 2019 рік; цільового фінансування заходів мобілізаційної підготовки на території району у 2019 році, внесли зміни до цільової програми, що стосується охорони здоров’я.

Також затвердили районну програму «Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа в Бориспільському районі» на 2019-2021 роки, фінансове забезпечення якої здійснюватиметься за рахунок коштів державного, обласного та районного бюджетів.

Начальник служби у справах дітей та сім’ї Людмила Корніяка підкреслила, що в районі гостро стоїть питання забезпечення житлом дітей вищезгаданих категорій. Програма спрямована, аби зменшити черги для поліпшення умов та забезпечення їх житлом. Цьогоріч сімом дітям, які перебувають на соціальному квартирному обліку, виповнюється 18 років, четверо з них не забезпечено житлом взагалі. Ще 13 дітей вищезгаданих категорій також потребують житла. 11 особам вже більше 18 років, та вони й досі не мають власного житла, хоча за законом мають його отримати.

БУДІВЛІ ДІЛЬНИЧНИХ ЛІКАРЕНЬ – У КОМУНАЛЬНУ ВЛАСНІСТЬ

Депутати передали будівлю Старівської дільничної лікарні у комунальну власність територіальної громади с. Старе. У районі такі дільничні лікарні ще є в Любарцях, Вишеньках, Рогозові та Воронькові. Наразі районний Центр первинної медико-санітарної допомоги орендує ці будівлі в районної лікарні. Щоб оформити право власності на вищезгадані будівлі, заступник голови районної ради Іван Недогибченко порадив сільським головам звернутися до райради з відповідним клопотанням. Тоді будівлі віддадуть в оренду Центру первинної медико-санітарної допомоги і там дільничні лікарні здійснюватимуть свою виробничу діяльність.

БЮДЖЕТ ЗА ПЕРШЕ ПІВРІЧЧЯ ВИКОНАНО

На пленарному засіданні затверджено звіт виконання районного бюджету за І півріччя поточного року. Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш поінформувала, що бюджет виконано. Протягом 6 місяців надійшло доходів в сумі понад 500 млн грн по загальному фонду і понад 9 млн грн – по спеціальному. Перевиконання станом на 1 липня – 15 млн грн. Тож депутати внесли зміни і до бюджету. Не оминули найнагальніше – підготовку до опалювального сезону, передбачивши кошти на забезпечення планових призначень з енергоносіїв закладів освіти та культури. Сфера охорона здоров’я отримає кошти на капітальний ремонт поліклінічного відділення.

ВИРІШУЮТЬСЯ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ РАЙОННОЇ ЛІКАРНІ

Під час робочого візиту до Борисполя президент України Володимир Зеленський відвідав, зокрема, і районну лікарню. Під час візиту йшлося про будівництво нового корпусу. Вже наступного дня на виконання доручення президента під час наради у голови Київської ОДА за участі голови Бориспільської районної ради, голови Бориспільської районної держадміністрації, міського голови Борисполя та головного лікаря обговорили проблемні питання медичного закладу і розглянули пропозицію внести на розгляд чергової сесії районної ради питання про зміни до статуту КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» і включити до числа засновників Бориспільську міську раду у встановленому законодавством порядку. Наразі ведуться перемовини з містом: після проведення сесії міської ради у районі проведуть позачергове пленарне засідання щодо затвердження нової редакції Статуту.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано