A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЗА ВЕРЕСЕНЬ В УКРАЇНІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ 1322 ВИПАДКИ ТУБЕРКУЛЬОЗУ

Дата: 04.11.2020 14:12
Кількість переглядів: 360

На сьогодні в Україні від туберкульозу лікується понад 14 тисяч людей, за вересень зареєстровано 1 322 випадки туберкульозу. Про це у Фейсбуці повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Окрім ковіду, маємо й інші не менш важливі питання профілактики інфекційних хвороб національного рівня, які потрібно вирішувати. Мова про туберкульоз.

За вересень 2020 року в Україні зареєстровано 1322 випадки туберкульозу. Всього наразі від туберкульозу лікується понад 14 тисяч людей», – зазначив Ляшко в рамках першого в Україні Національного діалогу щодо якісних медичних і соціальних послуг з дотриманням прав пацієнтів в рамках переходу від донорського фінансування на державне.

За словами Ляшка, туберкульоз не зник і потребує уваги та системного підходу до протидії його поширення зі сторони державних інституцій та організацій громадянського суспільства.

Він зазначив, що на часі внесення змін у нормативно-правові акти для забезпечення сталого та ефективного впровадження послуг для осіб з туберкульозом. І це, перш за все, безперебійне забезпечення специфічним протитуберкульозним лікуванням, впровадження сучасних світових методів і підходів у лікуванні та, звичайно, соціальний супровід, орієнтований саме на потреби людей з туберкульозом.

Головний державний санітарний лікар наголосив, що готовий долучитись до ініціатив, які напрацьовані під час заходу, та закликав «не приймати антибіотики без призначення лікаря та не призначати антибіотики з профілактичною метою».

Також Ляшко наголосив, що споживання антибіотиків під час боротьби з COVID-19 зросло в рази, і це дасть свій негативний внесок у зростання стійкості до протимікробних препаратів.

Заразитися туберкульозом можна навіть...через книжку! — Високий Замок

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано