A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

На порядку денному позачергової сесії райради одне питання – ЗМІНИ ДО РАЙОННОГО БЮДЖЕТУ

Дата: 07.11.2018 13:49
Кількість переглядів: 461

25 районних обранців приймали рішення на позачерговій двадцять п’ятій сесії районної ради, що відбулася у вівторок 6 листопада. У пленарному засіданні взяли участь голова райради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, голова РДА Олександр Туренко зі своїми заступниками – Сергієм Білецьким та Владиславом Лавриком, сільські голови, керівники управлінь, відділів та організацій району. На порядку денному єдине питання – зміни до районного бюджету.

Перед початком засідання – приємний момент, який озвучив С. Білецький. За підсумками I півріччя діяльності органів виконавчої влади Київщини Бориспільський район – лідер серед 25 районів Київської області. Такий високий результат – тісна співпраця між райдержадміністрацією і районною ради, сільськими головами та депутатським корпусом. Тож нагороди від КОДА за високий професіоналізм, ефективну командну взаємодію, відданість українському народові у складний час вручили першим особам району – О. Туренку та В. Байчасу.

За результатами роботи 10 місяців поточного року внесено зміни до районного бюджету на 2018 рік, а також попередньо обговорили загальні аспекти формування бюджету на наступний – 2019-ий.

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш поінформувала:

– Наразі отримано черговий проект державного бюджету-2019. Наступного року мінімальна заробітна плата становитиме – 4173 грн. Порівняно з «мінімалкою» 2018 року, приріст становить 12,1%. Прожитковий мінімум на одну особу на початку року – 1853 грн, до кінця року збільшиться до 2027 грн.

Медичну субвенцію спрямовуватимуть лише на вторинну медичну допомогу, тобто на Бориспільську ЦРЛ, відповідно до статистичних показників чисельності населення: місто – 44,3 млн грн, район – 35,6 млн грн. Видатки первинної медичної допомоги у бюджеті-2019 плануватимуть виключно за рахунок Національної Служби охорони здоров’я України.

Додаткову дотацію, що на сьогодні потребує перерозподілу й знаходиться фактично на рівні обласного бюджету, не розподілено. Це та дотація, яку спрямовують, відповідно до Бюджетного кодексу, на комунальні послуги установ, які утримуються за рахунок коштів державного бюджету, – освіту та вторинну ланку охорони здоров’я. Ця дотація у сумі 10 млрд грн. буде «посаджена» на рівень обласного бюджету і розподілятиметься між районами за рішенням обласної ради. Наш район має отримати її в розмірі відповідно до формульного розрахунку, але, враховуючи минулорічну ситуацію, надії мало. Цьогоріч її було розподілено, порушуючи Бюджетний кодекс, і наразі ми недоотримали 13 млн грн. Можливо, тому що спостерігається самодостатність бюджету і практично щомісяця перевиконання дохідної частини? Тож дотація йде на інші райони, що потребують більшого фінансування.

Також на наступний рік заплановано реверсну дотацію – вилучення до державного бюджету. Остаточна сума ще корегується, побачимо її під час прийняття бюджету в першому читанні. Обов’язковою умовою при формуванні бюджетів є гендерний аспект у всіх бюджетних запитах.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано