A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Шановні споживачі Київської області!

Дата: 05.09.2017 13:33
Кількість переглядів: 697


ПрАТ «Київобленерго» звертається до вас з переконливим проханням економно та раціонально використовувати електричну енергію та не вмикати одночасно декілька потужних електроприладів.

Особливо актуальним питанням є зниження електроспоживання у години найбільшого навантаження енергосистеми: з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 23:00 години. Саме в ці години споживачі вмикають одночасно найбільш енергоємні електроприлади: електричні плити, електрочайники, кондиціонери, бойлери, теплі поли, праски, пральні машини тощо.


 

 

Звісно, ми не закликаємо відмовитися від всіх благ цивілізації, а лише просимо відповідально та розумно підходити до споживання електроенергії, адже, зазвичай, надмірне споживання ніяк не пов’язано з реальними потребами, а є наслідком звичайного безвідповідального ставлення до цього питання. Враховуючи велику кількість електроустаткування в кожній оселі, важливо використовувати економну техніку класу А, А+, А++ та уникати одночасного застосування енергоємних приладів.

Зрозуміло, що існує безліч заходів, яких Ви можете вжити, щоб зробити Вашу домівку більш енергоефективною. Деякі зміни можуть бути одноразовими інвестиціями, а деякі Ви можете робити кожен день! Навіть якщо Ви реалізуєте дві або три поради з заощадливого використання електроенергії, Ви зекономите енергію та власні кошти.

Тож, пропонуємо Вам один із найефективніших способів зекономити ваші кошти та допомогти енергетикам вирівняти добовий графік електричних навантажень.

Встановлення багатотарифних приладів обліку та перехід на розрахунки за спожиту електроенергію за тарифами, які диференційовані за періодами часу, дозволяє споживачам заощаджувати на оплаті спожитої електроенергії за рахунок найбільшого споживання електричної енергії у період доби, в який діє найменшій тарифний коефіцієнт. Наприклад, вночі при мінімальному навантаженні енергосистеми встановлюються знижені коефіцієнти для оплати за спожиту електроенергію, завдяки чому вартість спожитої в нічний період електроенергії значно зменшується.

Саме тому, компанія Київобленерго пропонує побутовим та юридичним споживачам законно та цивілізовано заощадити на витратах, не обмежуючи себе в користуванні електроенергією. ПрАТ «Київобленерго» пропонує споживачам заключити договір на послуги по заміні існуючих приладів обліку на зонні лічильники для розрахунку за диференційованими тарифами за період часу (в межах договірної потужності).

Такі досить не складні заходи дозволять вирівняти баланс між виробництвом та споживанням електроенергії.

ПрАТ «Київобленерго» також нагадує, що одночасне використання потужних електроприладів, у тому числі обігрівачів, може спричинити не тільки аварійні відключення та пошкодження електричного обладнання. Надмірне споживання електроенергії може стати причиною пожежі та нести небезпеку для людського життя.

Пам’ятайте: свідоме ставлення до споживання електричної енергії, невикористання саморобних обігрівачів та дотримання споживачами зазначеної в договорі потужності є запорукою сталого електропостачання ваших осель та вашої безпеки.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано