A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Через пункт пропуску «Бориспіль» намагалися незаконно провезти 170 кг тютюну для кальянів

Дата: 13.10.2016 13:21
Кількість переглядів: 600

Троє громадян, що прямували з Туреччини до України одним авіарейсом, намагалися незаконно провезти на митну територію України тютюн для кальянів.

Двоє громадян Туреччини самостійно обрали для проходження митного контролю «зелений коридор», чим заявили, що переміщувані ним товари (предмети) не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Під час вибіркового митного контролю, після перетину громадянами „білої лінії”, що позначає закінчення зони спрощеного митного контролю „зелений коридор”, у багажі громадян, які були родичами, виявлено 74 кг тютюну торгової марки «Serbetli», в паперових пачках різного кольору з різними смаковими добавками. При тому, що відповідно до митного законодавства, один пасажир, який досягнув 18-літнього віку, має право провозити 250 г тютюну.

Також під час проходженням необхідних формальностей, в багажному відділенні терміналу аеропорту “Бориспіль”, в чотирьох валізах, які належали нашому співвітчизнику, що прямував транзитом до Харкова, виявлено 95,5 кг тютюну (191 пачка тютюну з різними ароматами).

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадяни не оформлювали та не подавали. Товари (предмети), ввезення яких здійснили громадяни, належать до категорії товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України відповідно статей 376, 378 Митного Кодексу України. Тому митниками пропущено тільки по 250 грамів тютюну на особу, а інший тютюн вилучено до винесення судом рішення у справах.

ГУ ДФС у Київській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано