A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

КОЛИ ЧЕКАТИ ПЕРШОГО СНІГУ

Дата: 09.10.2018 13:18
Кількість переглядів: 449

Цього року не варто очікувати морозної зими, за винятком окремих днів, вона буде малосніжною і короткою. Перший сніг очікується наприкінці листопада. Про це розповіла цього тижня завідувач відділу кліматичних досліджень та прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Вазіра Мартазінова.

За її прогнозами, холодними цього року очікуються кінець грудня – початок січня, нічна температура в цей період може сягати 18-20 градусів морозу.

На початку грудня, за словами В. Мартазінової, температура повітря очікується від 5 до 10 градусів морозу,  згодом вона підвищиться і буде понад 0 градусів, а наприкінці місяця двічі очікується різке похолодання, хоча й короткочасне.

Дуже холодною також буде перша декада січня, нічна температура сягатиме до 18-20 градусів морозу. Однак у другій половині січня слід очікувати потепління.

Лютий, за прогнозами В. Мартазінової, буде більш поблажливим і м’якшим, ніж попередні місяці. Хоча короткочасні різкі похолодання в останній місяць зими також можливі.

Що стосується опадів, то, за словами науковця, цієї зими їх буде мало, перший сніг очікується у листопаді.

«За прогнозами, наприкінці грудня – початку січня ніякого снігового покриву, швидше за все, чекати не варто. Загалом його буде менше цієї зими, ніж торік, і при цьому він буде зовсім іншого характеру. Це, в основному, мокрий сніг. І що не дуже добре – перед заморозками взагалі відсутність снігу. Заметілі очікуються, але також короткочасні», – підсумувала В. Мартазінова.

Джерело: Укрінформ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано