A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Липнева сесія: нагальні питання не чекатимуть серпня чи осені

Дата: 26.07.2018 13:17
Кількість переглядів: 940

Тридцять депутатів взяло участь у прийнятті рішень двадцять другої сесії районної ради, що відбулася 19 липня. Активно долучилися до обговорення нагальних питань голова РДА Олександр Туренко, його заступник Сергій Білецький, заступник голови районної ради Іван Недогибченко, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району. Головував на засіданні Владислав Байчас.

На початку урочистий момент – обласні нагороди з нагоди Дня Конституції. Почесною Грамотою нагороджено начальника управління гуманітарного розвитку РДА Миколу Каськіва, Подяками обласної ради відзначено Старівського сільського голову Валерія Макаренка та директора Бориспільського районного територіального центру соціального обслуговування Василя Фесенка. О. Туренко подякував за сумлінну службу в 72-ій механізовані бригаді та передав нагороду президента України – медаль «Захиснику Вітчизни» Богдану Агеєву з Іванкова.

Звітував голова РДА

Голова РДА Олександр Туренко звітував про виконання повноважень делегованих районною радою:

«Одним із пріоритетних завдань було і буде – наповнення бюджету Бориспільського району. І ми досить непогано справляємось з цим, маємо певну динаміку, та лише разом змогли досягти таких результатів», – наголосив О. Туренко.

За результатами моніторингу та оцінкою результативності реалізації державної регіональної політики райдержадміністраціями та міськвиконкомами (обласного значення) за I квартал 2018 року Бориспільський район посів перше місце в Київській області, а Бориспільська районна держадміністрація продемонструвала найвищі показники роботи за відповідними напрямами.

О. Туренко підкреслив,  що важливим підґрунтям досягнення успіху є ефективна співпраця між органами виконавчої влади і місцевого самоврядування шляхом співфінансування тих чи інших завдань. Голова РДА подякував голові районної ради В. Байчасу, сільським головам, районним депутатам за плідну співпрацю та висловив переконання, що надалі вдасться зробити ще більше. Зокрема, пріоритетними завданнями залишається збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, створення нових робочих місць, залучення інвестицій в економіку району, розвиток інфраструктури населених пунктів Бориспільщини та створення комфортних умов проживання населення.

Зведений бюджет переступив поріг в 1 мільярд

На сесії доповнили програму розвитку району. Районна рада передала відповідні трансферти на соціально-економічний розвиток територій  (за заявками сільських рад). Сільська рада самостійно визначає, куди мають бути спрямовані ці кошти. Відповідно, депутати  внесли й зміни до бюджету.

Найбільшим бюджетоутворюючим податком є податок на доходи з фізичних осіб. Якщо порівнювати півріччя минулого і поточного років, то цьогоріч отримано цього податку додатково 106 млн грн. Це, фактично, ще один бюджет нашого району, який приймався наприкінці минулого року.

«Раніше ми могли розподіляти 18 млн за півроку, а наразі такі кошти розподіляємо за 1 місяць. За результатами півріччя зведений бюджет (разом із сільськими радами) – переступив поріг в 1млрд грн», – наголосила начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш

До соціальних питань – з розумінням

Про роботу звітували  керівники комунальних закладів системи соціального захисту населення району: Бориспільського районного територіального центру соціального обслуговування та Бориспільського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

До слова, сьогодні кількість працівників центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді не має змоги охопити всі населені пукти в районі. Проте необхідно, аби в кожному селі працював такий фахівець.

С. Білецький прокоментував: «Ми маємо одне-єдине відділення стаціонарного  догляду для постійного (тимчасового) проживання людей похилого віку та інвалідів у Ревному, яке заповнене повністю. До наступного року відпрацюємо питання щодо можливості відкриття ще одного відділення для пристарілих. А також унормуємо до відповідних соціальних стандартів і нормативів штатну чисельність працівників центру соціальних служб для  сім`ї, дітей та молоді. До цих питань треба поставитися з розумінням, оскільки вся соціальна політика фінансується виключно з місцевих бюджетів».

Роботу вищезазначених комунальних закладів депутати визнали задовільною.

Лави «Почесних…» поповнили

Традиційно, напередодні Дня незалежності України на сесії райради приймають рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Бориспільського району». Цього річ 23 серпня на районних урочистостях посвідчення та нагрудний знак вручать: директору Іванківського історико-краєзнавчого музею Петру Зінченку, директору Старинської ЗОШ Сергію Кравченку та директору СТОВ «Любарецьке» Олександру Сафонову.

Для фінансування лікарні на рівних правах

Депутати надали дозвіл Бориспільській ЦРЛ на розподіл земельної ділянки для будівництва лікувального корпусу за адресою: м. Бориспіль, вул. Котляревського, 1 згідно з проектом, розробленим ТОВ Промислова група «Спецтехнологія» та затвердженим Експертним звітом Філії ДП «Укрдержбудекспертиза». Тепер головний лікар має укласти договір про розроблення технічної документації щодо розподілу вищезазначеної ділянки.

«Місто давно виявляє бажання ввійти до співзасновників лікарні 50 на 50. Будівництво лікувального корпусу і буде їх частка. Після цього зможемо спільно, на рівних правах  фінансувати лікувальний заклад», – підкреслив В. Байчас.

Статут «Благоустрою» – у новій редакції

На одній із апаратних нарад сільські голови порушили питання щодо транспортування тупів, які знаходять в лісових зонах і підлягають експертизі за відповідним протоколом, що виписують працівники Нацполіції. Поки що цю функцію перевезення виконуватиме «Благоустрій». Тому Статут комунального підприємства «Благоустрій» затверджено в новій редакції.

Реорганізація шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство

Спільним рішенням вирішили реорганізувати ЦРЛ шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство Бориспільської районної ради «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування»

«Завершено відповідні реорганізаційні заходи щодо перетворення первинної медичної ланки. Відповідний закон, що регламентує інші заходи, вимагає й інших перетворень. Тож маємо утворити некомерційне підприємство та затвердити його установчі документи. Через два місяці передавальний акт винесемо на розгляд сесії», – пояснив С. Білецький.

Дороги у підпорядкування району!

З початку року змінено балансоутримувача доріг місцевого значення. Замість Укравтодору ними опікуються облдержадміністрації. Депутати підтримали ініціативу Бориспільської РДА щодо передавання доріг місцевого значення  у підпорядкування райдержадміністрації з відповідним фінансуванням та звернення з цього приводу до КОДА.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування