A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

У ЦРЛ З’ЯВИЛАСЬ ЩЕ ОДНА НАДПОТУЖНА ЛАБОРАТОРІЯ

Дата: 08.05.2018 13:14
Кількість переглядів: 1195

«Таке обладнання ми бачили лише на різних виставках», — каже лікар-лаборант Надія Сивець. Лабораторію, якою вона завідує, нині обладнано за останнім словом медичної техніки.

«Тепер рівень обслуговування у нас, як у німецькій районній лікарні», — наголошує головний лікар Бориспільської ЦРЛ Олександр Щур.

У лабораторії, де доводиться бувати кожному жителю міста і району, принаймні, раз на рік, проводиться забір крові всіх амбулаторних хворих, а також обробляється кров, сеча та інші лабораторні рідини зі стаціонару.

«Наразі ми можемо робити найрізноманітніші аналізи. Щоб провести одне дослідження за 28 показниками, часу потрібно від 5 до 15 хвилин», — розповідає Надія Сивець і додає, що працювати з новою технікою співробітники лабораторії тільки вчаться, але освоять нову техніку, про яку мріяли давно, оперативно.

На відкриття лабораторії завітали представники районної влади – голова районної ради Владислав Байчас та голова РДА Олександр Туренко.

«Якщо ми вам імуноаналізатор з алергопроб придбаємо – знайдете, де його поставити?» — запитує О. Туренко.

У ЦРЛ «обновами» задоволені, більше того, поки представники районної влади оглядали лабораторію, медики озвучили їм ще низку своїх побажань – спеціальний датчик, щоб можна було робити немовлятам УЗД серця та ще один рентген кабінет.

«Підготуйте прохання, а ми шукатимемо кошти», — запевнив голова РДА.

До слова, ремонт лабораторії та заміна вікон коштували районному бюджету близько 660 тис. грн.

За словами О. Туренка, якщо потужності обладнання дозволяють, то, не виключено, Бориспільська ЦРЛ візьметься обслуговувати й сусідні райони. Але спочатку потрібно реально оцінити наші сили та їх потреби.

А поки лабораторію запускають в роботу, у ЦРЛ готуються до проведення тендеру на придбання лапароскопічного обладнання та оформлюють угоду на придбання нового апарату штучної вентиляції легень і світильника, але це уже тема для іншого матеріалу.

Тоня ТУМАНОВА, «ТС»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано