A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Освітні заклади району вже розпочали підготовку до нового 2018-2019 навчального року

Дата: 22.05.2018 13:11
Кількість переглядів: 680

За підтримки районної влади з січня 2018 року розпочато підготовку закладів загальної середньої освіти до нового навчального року та створення Нової української школи.

Протягом березня-травня проведено заміну ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи у закладах загальної середньої освіти на суму 5,6 млн. грн. (місцевий бюджет). За рахунок залишків коштів освітньої субвенції 2017 року та з метою їх ефективного використання, закуплено інтерактивні дошки та багатофункціональні пристрої на суму 3,1 млн. грн. для 1-х класів;

У рамках підготовки до роботи в Новій українській школі, розпочалися навчальні заняття з учителями початкових класів, які з 1 вересня будуть працювати з першокласниками. Слухачі опрацьовують новий Державний стандарт початкової освіти, Типові освітні програми, Базові навчальні плани. 37 педагогів Бориспільського району удосконалюють уміння створювати нове ефективне й безпечне освітнє середовище, набувають практики проведення ранкових зустрічей, залучення дітей до організації освітнього середовища.

Між закладами загальної середньої освіти Бориспільського району розподілено кошти у сумі 1,7 млн. грн. субвенції з державного бюджету, яка буде використана відповідно до цільового спрямування.

Із місцевого бюджету виділено кошти у розмірі 6,4 млн.грн. на придбання сучасних одномісних парт-трансформерів, облаштування класних кімнат у сучасному дизайні та створення осередків різних видів діяльності та 900  тис. грн. на обладнання харчоблоків закладів загальної середньої освіти.

Кошти освітньої субвенції у сумі 769,7 тис. грн. будуть використані для оснащення кабінетів фізики, хімії, біології, географії, математики опорного навчального закладу «Щасливський навчально-виховний комплекс «ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ? дитячий садок» .

Для підготовки закладів дошкільної освіти району із місцевого бюджету виділено 300,0 тис. грн. на придбання обладнання для забезпечення матеріально-технічної бази (холодильники, плити, комп’ютери).

Із сільських бюджетів надано субвенції: на придбання меблів для ДНЗ «Журавлик» с. Кучаків, на пусконалажувальні роботи для ДНЗ «Їжачок» с. Велика Олександрівка, ДНЗ «Джерельце» с. Чубинське, ремонт харчоблоку ДНЗ «Віночок» с. Вороньків.

Для Бориспільського інклюзивно-ресурсного центру, місце розташування якого визначено у Пролісківській філії опорного навчального закладу «Щасливський навчально-виховний комплекс «ліцей ? загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ? дитячий садок», де для центру є відповідні приміщення з окремим входом, передбачено фінансування на утримання та облаштування його у сумі 1,5 млн. грн. та 1,5 млн. на проведення капітального ремонту інклюзивно-ресурсного центру.

Невирішеною проблемою залишається питання кадрового забезпечення закладів освіти: 49 вакансій педагогічних працівників у закладах загальної середньої освіти  та 11 вакансій педагогічних працівників у закладах дошкільної освіти.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано