A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Про Нечуя-Левицького у Сошникові

Дата: 12.12.2018 13:02
Кількість переглядів: 1152

Краєзнавство на освітянській ниві Бориспільщини займає досить глибоку нішу. Це, як нитка часу, що поєднує минуле, сьогодення і майбутнє.  Велика, а головне потрібна робота ведеться під егідою методиста районного методкабінету, Почесного громадянина району Леоніда Гриценка. Чимало історичних місць відвідали краєзнавці Бориспільщини, екскурсії, знову ж таки, організовував Леонід Гриценко. І, можливо,  комусь здається ця робота не такою важливою, та все й про все розкаже час, наша пам’ять і отой потужний заряд патріотичного виховання з якого і починається любов до своєї рідної землі. Цього разу дослідники, краєзнавці, педагоги з усього району зустрілися у Сошниківській школі, де проходила чергова науково-краєзнавча конференція «Невтомний подвижник українського слова – співець українських народних характерів», яка була присвячена 180-й річниці від дня народження видатного українського письменника, публіциста, історика, фольклориста, народознавця, педагога Івана Нечуя-Левицького.

 Вітав шановане товариство у стінах сільського храму науки  директор Сошниківської школи Микола Пилипчук. З рук відомих краєзнавців Андрія Зиля та Леоніда Гриценка керманич сільської освіти отримав нагороди від районної організації Національної спілки краєзнавців України. Налаштували на творчу роботу старшокласники – вони інсценізували уривки творів Нечуя-Левицького. І це було зроблено досить майстерно. Взагалі, і педагогічний колектив, і учнівський, якими так гордиться директор школи, постаралися, аби конференція пройшла на рівні.

Наукові доповіді прозвучали з вуст Ольги Мисник, заступника директора з виховної роботи Сошниківської школи, Андрія Зиля, голови районної організації Національної спілки краєзнавців України, Наталії Коновал, вчителя історії Головурівської школи, Наталії Левчук, вчителя української мови та літератури з Сеньківки, Леоніда Гриценка, члена Національної спілки краєзнавців України, Валентини Стрілько, кандидата педнаук, члена Національної спілки краєзнавців України, президента Міжнародного освітнього фонду імені Ярослава Мудрого. Фото, спогади, цікаві факти з життя геніальної постаті, дискусії і бажання стрічатися на таких конференціях знову і знову, зробили цю зустріч ще змістовнішою, ще глибшою і потрібнішою. Адже наразі, як ніколи, ми маємо відроджувати, а значить пам’ятати, тримати на вістрі часу краєзнавчу роботу, яка, перш за все, виховує патріота України, землі, де народився і неодмінно маєш згодитися. А це – важливо.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано