A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЩОДО МАЙБУТНЬОГО ТЕРМІНАЛІВ F І B АЕРОПОРТУ «БОРИСПІЛЬ»

Дата: 12.01.2018 12:56
Кількість переглядів: 742

У зв’язку з надходженням численних звернень від засобів масової інформації стосовно уточнення інформації щодо плану розбудови термінальних комплексів аеропорту «Бориспіль» та імовірності зносу терміналів, що підпадають під пляму забудови під час розвитку інфраструктури, подаємо офіційну позицію адміністрації державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

 

У першій половині 2018 року передбачається затвердження Кабінетом міністрів України Стратегічного плану розвитку Аеропорту, який підготовлено на замовлення «Борисполя» профільною австрійською компанією Airport Consulting Vienna. Цей план розвитку розраховано на поетапну розбудову аеропорту до максимально можливого пасажиропотоку — до 54 млн пасажирів на рік.

У поточному році розпочато низку інфраструктурних проектів, які будуть реалізовані у найближчі п’ять років. При збереженні динаміки збільшення пасажиропотоку, що існує на сьогодні, через п’ять років пасажиропотік «Борисполя» може становити 25 мільйонів пасажирів на рік, і аеропорт готується до таких показників. Для цього буде збільшено кількість виходів на посадку, збільшено потужність багажного відділення, розширено галерею терміналу D на 6 аеромостів, та зону проходження контролю для трансферних пасажирів. окрім того, для обслуговування такої кількості пасажирів передбачена добудова паркінгу перед терміналом та здійснення реконструкції другої злітно-посадкової смуги. Загальна вартість цього етапу становитиме близько 10 млрд гривень та буде завершена у 2022 року.

У короткостроковій перспективі за умови економічної доцільності термінал F використовуватиметься для забезпечення чартерних перевізників та для здійснення регулярних перельотів point to point (прямі перельоти), оскільки хабова модель розвитку «Борисполя» передбачає обслуговування всіх трансферних пасажирів «під однією кришею» – у терміналі D. У довгостроковій перспективі (йдеться про річний пасажиропотік не менше 30 мільйонів на рік) термінал F, так само, як і термінал B, можуть потрапити під пляму забудови. Це необхідно для подальшого розвитку аеропорту «Бориспіль». Зокрема, згідно з проектом плану розвитку, до 2045 року повинно бути збудовано 6 об’єднаних термінальних комплексів та реконструйовано другу злітно-посадкову смугу. Водночас, припускається коригування дати повного завершення проекту у зв’язку зі зміною динаміки росту річного пасажиропотоку.

Будь-які суттєві інфраструктурні зміни, як то знесення існуючих терміналів та/або реконструкція льотної зони, будуть реалізовані в межах економічної доцільності, виходячи з ефективності прийнятого рішення та виключно після відповідного Розпорядження Кабінету міністрів України щодо затвердження Стратегічного плану розвитку аеропорту «Бориспіль». Цей проект буде презентовано широкій громадськості та експертному середовищу у першій половині 2018 році для подальшого обговорення.

Прес-служба Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано