A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЮВІЛЕЙНА ЗБІРКА «УКРАЇНСЬКОЇ МАДОННИ»

Дата: 31.05.2017 12:45
Кількість переглядів: 596

Поетична збірка Ніни Ігнатенко «На стрімкій бистрині», що вийшла за сприяння Асоціації поетів-ронделістів України, побачила світ під ювілейною цифрою «10». І хоча авторка неодноразово зарікалася: «Все, це вже остання», душа вимагає продовження.  У відділі державного історичного музею «Сучасний Бориспіль» 25 травня мешканку Головурова вітали не лише з поетичною ластівкою, а й Днем народження.


 

 

 

 

Поетеса не назвала свій вік, лишень скромно додала: «Вже з’їла 62 паски». На Бориспільщині Ніну Ігнатенко знають не лише як майстра слова, а й вишивки: картини, рушники, сорочки, декоративні килими. В орнаментованому обрамленні вишиті тексти ронделів учасників Міжнародного фестивалю ронделя «На берегах Альти» вже традиційно стають подарунками для колег по перу.

У вступному слові заступник директора музею, член Національної спілки письменників України, заступник голови Асоціації поетів-ронделістів України, редактор вищеназваного видання Володимир Литвин був не багатослівним: «Ніну Ігнатенко тут добре знають усі з присутніх». Додав: «Вона є переможцем літературного конкурсу Асоціації поетів-ронделістів України за кращий рондель - 2016 «Багатомовне братство, браво, біс».  Рецензентами нової  збірки поетеси виступили члени Національної спілки письменників України Світлана Дідух-Романенко та Микола Боровко – голова Асоціації поетів-ронделістів України. За словами авторки нового видання, саме Микола Маркіянович посіяв у її душу вірус ронделя.

З подвійним святом поетесу вітали рідні, друзі та колеги. Серед них і однокласник, депутат Бориспільської районної ради, директор ПП «Спрінт-К» Іван Криворот, завдяки фінансовій підтримці якого «На стрімкій бистрині» існує у паперовому варіанті. Художником неординарної обкладинки виступила онука Віталіна Богуш.

У книжці на 132 сторінки найголовніше – заклик жити по правді, творити добро.  В основному це інтимна лірика, дитяча поезія та спогади про рідні Гусинці. В передмові йдеться «Поетеса з відстані прожитих і пережитих літ уміє виокремити справжні, непроминальні цінності, щоб творити свою країну Поезії, у якій було б добре не тільки власному «Я», рідним, близьким і знайомим, а й кожному, хто доторкнеться до її Слова…».

Перший, до кого «біжить» поетеса зі щойно написаним, є Андрій Форостовський, директор Головурівської ЗОШ, де жінка працює шкільним бібліотекарем.

У творчих колах Ніну Ігнатенко нарекли «українською Мадонною», яка засвідчує невмирущість роду, отчого краю, рідного слова. А вона й справді має диплом Міжнародного благодійного фонду Святої Марії про присвоєння їй почесного титулу «Українська Мадонна», як героїня нарису члена Національної спілки письменників України Наталії Осипчук «Озветься скривджена душа, зачувши материнську пісню».

На презентації лунала поезія високого ґатунку з вуст як авторки, так і поціновувачів її творчості. Написані у співавторстві з чоловіком окремі пісні прозвучали на загал, насамкінець – подарунки, квіти, побажання натхнення, удачі й творчого запалу.

Тетяна Підгурська, «ТС»



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано