A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«Жіночий день» зробити робочим, а «чоловічий» – вихідним

Дата: 21.04.2017 12:29
Кількість переглядів: 525

Український інститут національної пам’яті представив новий варіант календаря пам’ятних дат. Його складено за результатами громадського обговорення проекту закону «Про державні та інші свята, пам’ятні дати та скорботні дні». У такому вигляді інститут має намір подавати проект до парламенту, передає Ukr.Media.

 

Згідно з офіційним повідомленням інституту, протягом місяця надійшло 672 звернень від громадян України, громадських організацій, партійних, профспілкових об’єднань і державних контор. Цей голос народу історики і взяли до уваги, складаючи новий календар.

Добра новина: 8 Березня в Україні визнається як Міжнародне свято боротьби за права жінок. Погана новина: 8 Березня зробити буденним. Приймати квіти від колег і пити шампанське жінки будуть на робочих місцях.

Добра новина: замість 8 Березня Володимир В’ятрович пропонує зробити вихідним «чоловіче» свято 14 жовтня – День захисника України.

Погана новина: з перших двох травневих днів, які зазвичай присвячуються пікнікам або садінню картоплі, вихідним може залишитися лише 1 Травня, яке вважається міжнародним святом та урочисто іменується Днем праці.

Добра новина: у травні буде ще один вихідний. Це 8 число – День пам’яті та примирення. Погана новина: 9 травня – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – за сценарієм В. В’ятровича стане робочим, хоча і залишається серед державних свят.

Добра новина: католицьке Різдво 25 грудня внесено до календаря як традиційне українське свято. Але відзначати його доведеться на роботі. Погана новина: неробочий святковий день пропонується не переносити на понеділок, якщо він припадає на вихідний. Ццікаво, що так було в епоху тоталітарної КПРС, зі спадщиною якої бореться Інститут.

Добра новина: виняток зроблено для православного Різдва, Великодня і Трійці. Понеділки після цих свят залишаються вихідними.

Несподівана новина: працьовиті українці, як стверджує Інститут, не захотіли відпочивати зайвих два дні в році. Колишні пропозиції зробити вихідним Шевченківський день 9 березня та День сім’ї (друга неділя вересня) вилучено з проекту закону.




 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано