A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Майже 100 об’єктів у сфері медицини і соцзахисту профінансується із субвенції на розвиток громад у 2019 році

Дата: 05.09.2019 12:26
Кількість переглядів: 375

Майже 100 проектів із будівництва, реконструкції та капітального ремонту у сфері охорони здоров’я та соціального захисту в громадах на понад 65 млн грн буде профінансовано із субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України є головним розпорядником цих коштів. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Понад 65 млн грн із субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад будуть спрямовані на реалізацію важливих проектів у сфері охорони здоров’я і соцзахисту. Це будівництво, реконструкція, а також поточні та капітальні ремонти медичних центрів та інших закладів охорони здоров’я, закупівля необхідного обладнання для них. Дуже важливо, щоб у найвіддаленіших куточках України були створені комфортні та сучасні умови як для лікарів, так і для пацієнтів», — повідомив Лев Парцхаладзе.

Він зазначив, що всього у державному бюджеті на цей рік передбачено 2,1 млрд грн субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, яка розподілена на фінансування понад 2700 проектів у різних областях України в поточному році.

Крім цього, за рахунок іншої субвенції з державного бюджету — на сільську медицину у регіонах України триває активне будівництво сучасних сільських медичних амбулаторій для підвищення якості і доступності медпослуг у сільській місцевості. Відтак вже побудовано понад 100 об’єктів у селах і селищах по всій Україні. Всього затверджено фінансування будівництва 582 сучасних сільських медамбулаторій.

Нагадаємо, що реалізація цього проекту передбачає будівництво сучасних будівель нових медамбулаторій, закупівлю необхідного обладнання для лікарів, а також створення умов для проведення телемедицини.

Довідково

Сучасні медамбулаторії — це новий стандарт у наданні первинної медичної допомоги у сільській місцевості:

доступна та кваліфікована допомога;

комфортні умови;

сучасне обладнання і телемедицина.

Завдання проекту – боротьба із 4-ма розповсюдженими захворюваннями: серцево-судинні, дерматологічні, бронхіальна астма та цукровий діабет.

В рамках реформи #сільськамедицина Мінрегіон спільно з Міністерством охорони здоров’я України вже відпрацювали створення ефективних спроможних мереж закладів первинної меддопомоги, які затверджені обласними держадміністраціями.

Зараз координується робота з будівництва нових сучасних медамбулаторій.

Допомога поруч!

Інформаційний посібник щодо створення амбулаторій первинної медичної допомоги у сільській місцевості за посиланням: https://bit.ly/2SL86jm.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано